Teatrul Regina Maria vă invită duminică, 21 martie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia, la spectacolul-recital pe versuri de Octavian Goga: „Cântarea pătimirii noastre”, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei.

Recitalul va fi susținut de actorul Eugen Țugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER în anul 2016 cu Premiul special pentru o viață dedicată teatrului și poeziei.

Alegerea unui poet transilvănean, și în special a lui Octavian Goga, nu este deloc întâmplătoare și are atât o motivație istorică, cât și una personală. În primul rând, anul acesta se sărbătoresc 140 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga (1 aprilie 1881), iar data în care se va desfășura recitalul este foarte apropiată de aniversarea acestuia, marcând astfel, pe lângă celebrarea Zilei Internaționale a Poeziei, printr-un omagiu adus unui poet român valoros, și acest eveniment.

În al doilea rând, actorul Eugen Țugulea simte că are o datorie față de poezia transilvăneană, deoarece „deși sunt de zeci de ani aici și m-am înrădăcinat în acest loc, am recitat poezii scrise de autori din toate provinciile istorice ale României, dar niciodată, în public cel puțin, poezii scrise de vreun poet transilvănean”.

Alegerea lui Goga, în mod special, are și o motivație de suflet pentru Eugen Țugulea: prin anii 40-45 și-a auzit un coleg recitând o poezie dedicată lui Octavian Goga care l-a impresionat profund și pe care a învățat-o imediat, deși nu a recitat-o în public până acum. Cert este că acest eveniment i-a deschis calea spre descoperirea universului liric al poetului transilvănean.

Biletele pentru recital se pot achiziționa fie online, de pe site-ul Eventim.ro, fie de la Agenția Teatrului, deschisă de miercuri până vineri, între orele 14.00 - 19.00 și sâmbăta și duminica, între orele 16.00 - 19.00.