În cadrul proiectului cultural „Bibliovibes”, joi, 7 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Româno-Maghiar din Calea Clujului nr. 85 va avea loc un recital de poezie și muzică folk, în care protagoniști vor fi Adrian Păduraru și Ducu Bertzi, alături de Irina Furdui, vioară, și Constantin Neculae, chitară.

Îndrăgitul cantautor și folkist Ducu Bertzi sărbătorește anul acesta 50 de ani de carieră muzicală, perioadă în care a susținut peste 5.000 de concerte atât în țară, cât și în străinătate (Franța, Austria, Belgia, Germania, Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Tunisia, Maroc, Israel, SUA, Canada, Irlanda, Moldova, Ucraina, Grecia, Cipru, Noua Zeelandă, Finlanda etc.) și a încântat publicul cu piese care, în timp, s-au transformat în șlagăre: Când s-o-mpărțit norocu, Și de-ar fi, Floare de colț, M-am îndrăgostit numai de ea, Suflet fără chei, Omul pădurii, Iertările, Unde oare, Focul vânat e gonit de vânt. A susținut peste 1.300 de spectacole în cadrul Cenaclului Flacăra, unde și-a făcut de fapt debutul pe o scenă de prestigiu (1976) și al cărui membru consacrat a devenit din 1979.

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului românesc, Adrian Păduraru, s-a născut în Iași (17 aprilie 1970) și a absolvit cursurile Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în anul 1984. A jucat în numeroase piese de teatru, dar s-a remarcat și în lumea filmului, jucând în numeroase producții cinematografice, printre care amintim Extemporal la dirigenție, regia Nicolae Corjos – 1987.

Intrarea se face pe bază de bilete gratuite, în limita a 120 de persoane.