La Teatrul Regina Maria weekendul vine mai devreme. Orădenii sunt invitaţi la teatru în fiecare zi, începând de astăzi şi până duminică, 15 mai. Repertoriul propus de instituţie cuprinde spectacole pentru copii, pentru adolescenţi şi pentru publicul matur, inclusiv premiata producţie Avalanşa, de Tuncer Cücenoğlu, regia Petru Vutcărău.

Astăzi, de la ora 19.00, la Sala Arcadia, se va juca Preludiu cu Fugă de Ion Bogdan Martin, regie colectivă, textul fiind înscris în Concursul de Creaţie Dramatică organizat de teatru. „Trei necunoscuți se întâlnesc într-un loc anume și așteaptă... așteaptă să înceapă ceva. Între ei se înfiripă un dialog intens, captivant. Tensiunea crește, subiectele curg, șerpuiesc, se înalță, coboară și... suspensie, niciunul nu are o concluzie, un final. Tot ceea ce contează pare a fi... începutul. Se creează astfel un tăvălug de începuturi, într-un ritm abracadabrant, pe teme diverse, care tratează propriile noastre existențe și exigențe, purtat de un trio de semidocți, care se înscriu într-un concurs de cine știe mai bine despre cum se încep lucrurile, fără să fie nevoie să aibă vreun sfârșit. Totul se recompune într-un tablou absurd, cu note comice, în care se ascund trimiteri la realitatea noastră diurnă”, se arată în sinopsis.
Vineri, de la ora 19.00, la Sala Mare, e rândul adolescenţilor şi tinerilor să meargă la spectacolul Profu de franceză, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, regia Dan Mirea. Sâmbătă, 15 mai, orădenii sunt invitaţi de la ora 19.00, la Sala Mare, la spectacolul Avalanşa, Tuncer Cücenoğlu, regia Petru Vutcărău. „Avalanșa este o poveste despre frică, dar și despre trecut și viitor, tradiția conservatoare și schimbarea mentalităților. Tuncer Cücenoğlu a imaginat o istorie anxioasă și simbolică: într-o comunitate cu reguli stricte o persoană poate fi ucisă dacă pune în pericol viața celorlalți. Legea după care moartea este evitată prin moarte provoacă alte întrebări: despre morala socială, despre încremenirea în tradiție, despre aspirația spre o viață liberă și neconstrânsă. Așa e intriga aici, dar tema poate reverbera mult mai departe, chiar spre realitățile convulsive ale civilizației de azi…”, aşa cum se arată în descriere. Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Naţional din Bucureşti şi a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Spectacol la Maltepe Uluslararasi Tiyatro Festivali, Istanbul, Turcia, 2019, şi Premiul special la Anadolu Theater Awards, Turcia - 2020

Duminică, 16 mai, de la ora 19.00, la  Sala Mare, se joacă producţia Creştini de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban. „Un spectacol despre frica de a pune la îndoială axiome, care, cu toate că sunt atestate prin însăși vechimea lor, analizate cu atenție își pierd vraja. Povestea spusă de Lucas Hnath poate fi asociată cu Mitul peșterii al lui Platon, fără a proiecta însă judecăți de valoare asupra adevărurilor de credință. Pastorul Paul încearcă să ofere o altă interpretare uneia dintre ideile cu care suntem atât de obișnuiți să îi atribuim o anumită imagine încât nu ne-ar trece prin minte să încercăm reinterpretarea ei. Acesta este însă doar un exemplu, căci convingerile limitative sunt prezente sub diferite forme și în toate planurile care ne formează existența”, aşa cum se arată în prezentare. Acest spectacol i-a adus actorului Răzvan Vicoveanu o nominalizare UNITER pentru rolul Joshua.
Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului şi online pe eventim.ro. Biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de spectacol.