Expoziția intitulată „Contrapunct”, conţine 50 de fotografii realizate de Gabriel Stanciu din București, prezintă mai multe linii vizuale care se armonizează la un numitor comun - Frumosul.

Fotografia de peisaj în infraroșu, cu irealul culorilor oferite, peisajele văzute dintr-o altă perspectivă coloristică, alături de florile de primavară ce ne încântă, începând din luna martie, oferă fundalul unei serii fotografice de portret cu parfum romantic, parcă desprinsă din vechile filme. Gabriel Stanciu încurajează oamenii să își găsească un mod de a evada din rutina zilnică la orice vârstă, de a găsi frumusețea în toate fațetele sale, prin muzică, dans, teatru sau orice altă formă de artă. Pentru el, fotografia este exprimarea simplă și reală a trăirilor sale, care îl ajută să vadă perfecțiunea în imperfecțiune, să arate oamenilor minunile care îi însoțesc la tot pasul și pe lângă care uneori trec fără a le observa.

Artistul fotograf Gabriel Stanciu a participat cu lucrările sale la peste 150 de expoziții colective și proiecții digitale în multe țări, pe tot globul. De asemenea, a luat parte la concursuri naționale și internaționale de fotografie, iar din anul 2016 face parte regulat din juriul unor concursuri internaționale patronate de Federația Internațională de Artă Fotografică, Photographic Society of America, și altele. Mai mult de 150 din fotografiile sale au primit peste 1.200 de nominalizări la saloane internaționale obținând peste 50 de premii.

Vernisajul expoziției va avea loc, în prezența autorului, sâmbătă, 20 martie, de la ora 11.00, în Galeria „Ştefan Vilidár István” din cadrul Palatului Princiar al Cetății Oradea (Corp C, etaj I) și va fi transmis online pe pagina de Facebook Asociației. Momentele muzicale vor fi oferite de Thurzó Sándor József (violă), reprezentant al Grupului cameral „Duo Varadiensis” din Oradea.

Evenimentul este organizat sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, şi va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 22 aprilie. Expoziția este deschisă zilnic, între orele 8.00 - 19.00, iar accesul publicului este gratuit.