Ioan Moldovan, directorul revistei „Familia”, a primit Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2020, pentru volumul „Multe ar mai fi de spus” (Editura Cartea Românească).

Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2019 au fost decernate în data de 11 septembrie, la Casa Vernescu. Gala de premiere s-a desfășurat fără public și a fost filmată de TVR. Juriul ediției din acest an a fost format din: Mihai Zamfir (Președinte), Gabriela Gheorghișor, Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu și Răzvan Voncu.

Volumul “Multe ar mai fi de spus” a apărut la Editura Cartea Românească în luna noiembrie a anului 2019. Aşa cum notau pe coperta cărţii Dan Cristea şi Alexandru Cistelecan:

Despre poetul Ioan Moldovan, criticul literar Dan Cristea, care anul acesta a fost recompensat cu Premiul Național pentru Literatură în cadrul aceleeași gale, spunea:  „Spirit subtil și cultivat, agreând umorul, jocurile inteligenței și chiar jocurile de cuvinte, Ioan Moldovan se dovedește din ce în ce mai mult un poet remarcabil al sentimentului de oboseală, de plictis, de insatisfacție și declin, de iritare și dezgust față de viață. E ceea ce latinii (un Plinius cel Bătrân, de pildă) numeau taedium vitae sau taedium vivendi. O temă pe cât de livrescă și de exersată de poeții lumii, pe atât de personal însușită și transfigurată la Ioan Moldovan, care o expune sugestiv în figurația versurilor lui și în imaginarul trăirilor sale” .