Cultele au analizat proiectul Codului Educaţiei
În Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, a avut loc, ieri, întâlnirea responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat. Cu acest prilej, au fost participat reprezentanţi ai Bisericii romano-catolice de limbă română şi maghiară, greco-catolici, reformaţi, unitarieni, penticostali, adventişti de ziua a şaptea şi baptişti. La această sesiune de lucru a participat şi PS Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Ierarhul a mulţumit participanţilor pentru bunăvoinţa de a fi prezenţi la această întâlnire, după care a menţionat, în cuvântul său, că trebuie depuse eforturi pentru a se ţine cont de punctul de vedere al cultelor în elaborarea legilor educaţiei. Şi anul trecut a fost organizată o întâlnire similară la Oradea, în aceeaşi locaţie, în urma căreia a fost elaborat un material, care a fost trimis atunci Ministerului Educaţiei şi Cercetării. "Scopul întâlnirii din acest an a fost elaborarea unor propuneri comune, care să fie asumate de toate cultele şi înaintate apoi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru a fi introduse în Codul Educaţiei", a arătat Florin Jula, purtătorul de cuvânt al Episcopiei greco-catolice de Oradea. Cultele, a mai spus el, sunt interesate, în special, de învăţământul confesional şi de predarea religiei în şcoli. În cadrul sesiunii de lucru de ieri, a fost elaborat un document, care va fi semnat de şefii cultelor şi trimis Ministerului Educaţiei.
Evenimentul a fost organizat de către Comisia Sinodală pentru Educaţie Catolică, din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Oradea.
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (ROR) n-au fost invitati sau nu au vrut sa participe sau au participat si autoarea articolului a omis sa-i aminteasca? Ce sa creada un...PROFAN?