Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria îi aşteaptă pe iubitorii de spectacole de teatru clasice și contemporane, începând de săptămâna viitoare, în sălile Arcadia, Transilvania şi Sala Mare.

Primele spectacole din 2024 ale trupei Iosif Vulcan vor avea loc săptămâna viitoare: Anonimul elveţian, Ofertă atractivă, Cruzime şi tandreţe, Cyrano de Bergerac şi Scripcarul pe acoperiş. „Începem anul 2024 într-o notă romantică: reîntâlnirea tumultoasă a doi îndrăgostiți, care au ieșit din relație cu inima frântă, redesenează harta iubirii lor neîmplinite, în: Anonimul Venețian de Giuseppe Berto, regia - Elvira Rîmbu”, anunţă Teatrul Regina Maria. Spectacolul, ai cărui protagonişti sunt interpretaţi de actorii Sebastian Lupu şi Mirela Niţă Lupu, va avea loc marţi, 16 ianuarie, ora 19.00, în Sala Arcadia. 

„Vrea cineva un fost soț? Nina e dispusă să-l ofere pe al ei. Are toate calitățile unui partener de lungă durată: e comod, iese des în oraș cu prietenii, mai trage la măsea, îi place, dacă se poate, doar mâncărica bună și caldă, nu e nici rupt din soare, dar în rest este docil ca un cățeluș și în stare bună de funcționare”, este prezentarea pentru al doilea spectacol al anului: Ofertă atractivă de Anton Fink, regia - Elvira Rîmbu, care va avea loc miercuri, 17 ianuarie, ora 19.00, în Sala Transilvania.

Joi, 18 ianuarie, tot de la ora 19.00, şi tot în Sala Transilvania, va fi prezentat spectacolul Cruzime şi tandreţe de Marin Crimp, regia - Andrei Dinu: „El, un general cu multe misiuni dificile duse în războiul împotriva terorismului, caută printre ororile lumii în care trăiește un strop de inocență. Dar căutarea lui îl abate din drum și reușește astfel să se facă vinovat de dublă trădare: față de autorități, dar mai ales față de soția lui, care îl așteaptă acasă cu febrilitate”.

Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, va fi prezentat spectacolul Cyrano de Bergerac, adaptare liberă de Martin Crimp după piesa lui Edmond Rostand, regia - Horia Suru. „Trei teme mari universale, dragostea, războiul și Cuvântul ca forță creatoare, se împletesc în unul dintre cele mai frumoase texte din literatura universală: Cyrano de Bergerac. Pus în scenă într-o adaptare contemporană, spectacolul pune în evidență faptul că oricâte fațete ar lua lumea în care trăim, suntem mânați de aceleași principii și năzuințe, fie ele bune sau mai puțin bune.”

Ultimul spectacol de săptămâna viitoare este Scripcarul pe acoperiș, un musical de Joseph Stein după povestirile lui Shalom Alecheim, în regia lui Korcsmáros György. Unul dintre cele mai apreciate şi premiate spectacole ale teatrului orădean, acesta poate fi revăzut duminică, 21 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare.

Biletele pot fi obţinute de la agenția teatrului și online, pe Eventim.ro.