Conducerea Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA), va organiza în acest an, sub auspiciile FIAP, ediţia a XII-a a  Salonului Internaţional de Artă Fotografică intitulată  „EuroFotoArt Stars”. La această ediţie au fost invitați să participe membrii AIEFA din întreaga lume, precum și organizațiile partenere din Asia, Europa și Orientul Mijlociu, cu colecții de câte 10 imagini, care nu au mai fost trimise pentru alte saloane organizate de asociație.

De asemenea, sunt invitați să participe la această confruntare internațională și membrii Clubului Fotoreporterilor Bihoreni din cadrul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, precum și iubitorii de fotografie din Oradea și din județul Bihor. Tematica Salonul Internațional este: Orașe ale Europei. Participarea la salon este gratuită! Termenul de predare al imaginilor este 26 aprilie 2020, imaginile pot fi înscrise pe adresa eurofotoart@gmail.com. Informații suplimentare se pot obține și la numărul de telefon: 0741. 212111.

Juriul va fi format dintr-un critic de artă şi din artişti fotografi cu experienţă în jurizări și va selecţiona 105 imagini pentru Salonul Internațional EuroFotoArt Stars. Salonul, dedicat Zilei Europei, va fi vernisat pe facebook, în data de 8 mai 2020, de la ora 18:00, de către artistul fotograf Ștefan Toth, președintele AIEFA și directorul salonului. Expoziția internațională va fi vernisată la o dată care va fi anunțată ulterior. Cel mai probabil, expoziția va fi deschisă după data de 20 mai 2020, în Galeria Euro Foto Art, Centrul Expozițional FIAP Oradea - România (Piața 1 Decembrie nr. 12), în cadrul celei de a IX-a ediții a Festivalului Fotografiei Europene, și a manifestărilor Festum Varadinum 2020. Lucrările vor fi prezentate și pe site-ul asociației: https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-salons/eurofotoart-international-salon/ro/
După vernisajul de la Oradea, salonul va deveni itinerant, urmând a fi prezentat în mai multe galerii de artă din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Numele artiștilor fotografi ale căror lucrări au fost acceptate vor apărea pe afișul oficial al salonului și vor fi publicate pe site-ul www.eurofotoart.com. „Să sărbătorim Ziua Europei, în ciuda unei situații deosebite în care ne aflăm, printr-o expoziție internațională de artă fotografică deosebită”, transmit reprezentanții asociației.