La Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, în data de 26 noiembrie, de la ora 20.00, va avea loc evenimentul caritabil ,,Muzică pentru viață”. Pe scenă va urca maestrul Leonardo Quadrini, alături de artiști de renume, precum Paula Seling și tenorii Placido Domingo junior, Fabio Andreotti și Piero Mazzocchetti.

Acompaniamentul va fi asigurat de Corul Facultății de Artă din Oradea, sub bagheta dirijoarei Carmen Rus, și Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. Evenimentul, organizat de Asociaţia „Italiani in Bihor”, va fi prezentat de Mihaela Tatu.

Programul va cuprinde arii din opere din muzica lirică italiană, piese tradiţionale italiene, iar Paula Seling va interpreta o parte din melodiile sale.

Potrivit lui Antonio Sargenti, preşedintele asociaţiei, în ultimii patru ani, asociaţia a donat în jur de 45.000 de euro pentru copiii bolnavi, la care se adaugă sume importante şi din donaţiile asociaţiei; numai anul trecut au fost trataţi în Italia peste zece copii.

De această dată, fondurile strânse vor fi folosite pentru tratamentul unei fetiţe de un an şi jumătate, din Oradea, bolnavă de leucemie şi cancer pulmonar, ai cărei părinţi au făcut tot posibilul în ţară pentru vindecarea ei.

„Nici eu nu sunt cel care aleg copiii, ci medicii de la spital care apreciază speranţa de viaţă a copilului, pentru a nu da speranţe deşarte părinţilor. Medicii sunt cei care explică foarte clar situaţia. Sunt cazuri foarte grave. Ieri a venit la mine plângând tatăl unui copil de 14 ani, nu vă pot arăta pozele, dar toţi medicii care au fost, la noi, la Bucureşti, la Cluj, au fost neputincioşi. Am vorbit la spitalul Burlo şi în câteva zile a spus că încearcă să o ducă acolo”, a precizat episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Episcopul Virgil a subliniat că, pentru părinţii care cheltuie în zadar sume mari de bani şi ajung la disperare, ajutorul dăruit prin aceste donaţii este de nepreţuit.

Antonio Sargenti a amintit parteneriatul stabilit între Spitalul Burlo Garolfo şi Spitalul Judeţean din Oradea, context în care medicii orădeni pot beneficia de experienţa specialiştilor italieni.

Pe lângă biletele cumpărate de spectatori (de 100, 150 şi 200 de lei, inclusiv prin blt.ro), se vor putea face şi donaţii în sală, dar şi online.