Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol de Szathmári - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” a oferit oportunitatea organizării unor manifestări expoziționale de excepție în Italia, România și Ucraina.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost vernisate mai multe expoziții de artă fotografică în România și Ucraina. Joi, 31 ianuarie, la ora 14.00, a fost înaugurat la Biblioteca județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, în prezența autorului Teodor Radu Pantea din Oradea expoziția intitulată „Oglinda memoriei”. Au fost expuse 45 de fotografii.

Un vernisaj deosebit a avut loc în anul Președenției României la Consiliul Uniunii Europene, vineri, 1 februarie, la ora 14:00, în Școală de Arte din Slatina (Ucraina), în prezența unui public numeros, care a umplut până la refuz sala de expoziție. Au fost vernisate 50 de fotografii monocolor și color din proiectul internațional intitulat „Dunărea Europei” inițiat și derulat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”. La eveniment a participat consulul României la Solotvino, Gabriel Nicola, primarul orașului Slatina, Gheorghe Uhali și directorul Școlii de arte din localitate, Éva Vajnagi. Momentele muzicale au fost oferite de elevii Școlii de arte din Slatina.

Duminică, 3 februarie, la ora 16.00, a fost vernisată la Turnul Croitorilor din Cluj Napoca expoziția membrilor Atelierului de Fotografie „Márvány” Békéscsaba (Organizație parteneră AIEFA). Pe șevalete au fost instalate 40 de fotografii realizate de artiștii fotografi din Ungaria. La vernisajul organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Centrul de Cultură Urbană Cluj Napoca, Turnul Croitorilor și Fotoclubul STARS din Cluj Napoca, sub patronajul Primăriei Municipiului Cluj Napoca, a participat și a luat cuvântul artistul fotograf Péter Katona președintele Atelierului de Fotografie „Márvány” din Békéscsaba. Lucrările expuse au fost prezentate de prof. univ. dr. Eugen Moritz de la Unviersitatea de Artă și Design, Secția Foto-Video și Proceasrea Computerizată a Imaginii Cluj Napoca. Momentele muzicale au fost oferite de artistul Nagy Csongor din Turda, care a interpretat cu chitară și voce mai multe piese din repertoriul internațional.

Luni, 4 februarie, la ora 18.00, în galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetate va avea loc expoziția anuală a membrilor Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de ciriticul de artă Ramonan Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul Formației „Duo Varadiensis” din Oradea, artistul Lucian Malița (vioară).

Un alt eveniment de excepție va avea loc sâmbătă, 9 februarie, la Centrul de Expoziții al Federației Internaționale de Artă Fotografică - Italia din Montevarchi, unde va fi vernisată expoziția de grup a artiștilor fotografi Ovi D. Pop și Ștefan Tóth, intitulată „Din India în Japonia”. Este de apreciat faptul că la fiecare vernisaj a participat, respectiv va participa, artistul fotograf Ștefan Tóth, în calitate de președinte al Asociației  Internaționale „Euro Foto Art” și director al Festivalului Internațional de Fotografie „Carol de Szathmári - Szathmári Pap Károly” .