Până pe 15 decembrie, continuă înscrierile la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XIV-a.

Festivalul are două secțiuni: una destinată adulților, cu două subsecțiuni: 1) Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are temă impusă Mizilul, și 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie (rimă, ritm etc.) și cealaltă este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli. La festival pot participa tinerii români de orice vârstă (peste 14 ani) din toată lumea.

Înscrierile se fac pe www.romeojulietalamizil.ro sau prin poștă, pe adresa: prof. Laurentiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N. Bălcescu, nr.111-113, Mizil, Prahova, cu mențiunea: pentru „Romeo și Julieta la Mizil”, XIV.

Coordonatorii proiectului sunt: Alexandru Laurenţiu Bădicioiu, Claudiu-Remus Minea, Victor Minea.

Textele trebuie scrise cu TNR, font 11, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenţii. Cei fără internet vor trimite materialele prin poştă, cu motto pe plic. În plicul mare va fi încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto și va conține fişa de înscriere: adresă, facebook, e-mail, telefon, ocupaţie.

Elevii care participă și se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensați cu premii speciale de către organizatori. Diplome de participare vor fi acordate concurenţilor şi profesorilor îndrumători.

Creațiile nu trebuie publicate pe hârtie sau postate pe internet până la data afișării clasamentului.

Premiile sunt de 4.000 de lei, iar din juriul la Epigramă fac parte: George Corbu, Laurențiu Ghiță și Mihai Morar.

Jurizarea va avea loc în perioada 23.12.2020-15.01.2021.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro, în perioada 20-24 ianuarie 2021.