Pentru a îmbunătăți vizibilitatea Galeriei de Arte Vizuale de pe Republicii 15, trei artiști orădeni au realizat, în decursul săptămânii anterioare, un proiect de artă stradală în spațiul public, intitulat „Paleta Urbană”.

Roxana Stan, Horea Sălăgean și Imre Juhasz au decis să decoreze, în mod sugestiv, cele două panouri ale firmei de construcții care momentan obturează intrarea în galerie cu materiale de pictură și două șevalete cu tablouri, îndemnându-i, astfel, pe trecători să viziteze Galeria de Arte Vizuale.

„Paleta superdimensionată a artistei Roxana face referire, în mod simbolic, la mult îndrăgitul ei oraș natal, Oradea, unde și-a descoperit pasiunea pentru artă. Pe paletă sunt vizibile două dintre clădirile reprezentative ale orașului, și anume Palatul Moskovits și Palatul Vulturul Negru, precum și detaliu de vitraliu din palat”, explică Roxana Netea, artist mural din Timișoara.

Lucrarea artistului Horea Sălăgean reprezintă o mască, ce face referire la condiția umană în vremurile marcate de pandemie, iar cea a artistului Imre Juhasz reprezintă un portret realizat în tușe cromatice vii.

În viitor, artiștii speră la o colaborare, cu acordul și susținerea municipalității orădene, în vederea realizării și altor proiecte de artă urbană în spațiul public din Oradea și revitalizarea orașului prin culoare, concept și frumos...