La sfârșitul acestei săptămâni, vor avea două vernisaje derulate în cadrul Săptămânii Culturii Române și Maghiare.

După succesul de care s-a bucurat, la începutul acestei săptămâni, vernisajul expoziției de artă fotografică „Ce te legeni, codrule” și proiecția de imagini de epocă din Oradea a colecționarului orădean Constantin Liviu Demeter,  vineri, 19 ianuarie, de la ora 17.00, va avea loc vernisajul și înmânarea festivă a premiilor Expoziției Artiștilor Fotografi Români și Maghiari de Pretutindeni. Duminică, 21 ianuarie, de la ora 11.00, se va desfăşura vernisajul expoziției artistei fotograf Bontovics Ilona din Bichișciaba (Békéscsaba), dedicat Zilei Culturii Maghiare.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul român și maghiar. Vernisajele vor avea loc la Centru Expozițional EFA din Corpul E, parter al Cetății Medievale Oradea. Evenimentele sunt dedicate Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, şi Zilei Culturii Maghiare, care va fi celebrată pe 22 ianuarie.

Expoziţiile vor rămâne deschise publicului până la data de 14 februarie, în zilele de luni şi miercuri, între orele 14.00 - 18.00, iar marți, joi și vineri, între orele 10.00 - 14.00.