Teatrul Regina Maria sărbătoreşte venirea primăverii cu o serie de spectacole atractive. Astfel, în data de 4 martie, la Sala Arcadia se va juca spectacolul Şarpele în iarbă, iar în 5 martie, în aceeaşi locaţie, se va juca Preludiu cu Fugă. Weekendul aduce o nouă premieră: Genul Acuzativ.

Spectacolul Şarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn, în regia lui Sebastian Lupu, dezvăluie povestea a două surori pe care distanța, dar mai ales amintirea unei copilării nefericite, le-a ținut departe una de cealaltă se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Rememorând evenimente ce le leagă de casa părintească, acestea încep să-și arate sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional. Apariția fostei infirmiere a tatălui lor, care strecoară cu viclenie îndoiala în mintea surorii mai mari, provoacă răsturnări de situații uluitoare. Spectacolul se va juca în data de 4 martie, de la ora 19.00. Vineri, 5 martie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia se va juca Preludiu cu fugă, de Ion Bogdan Martin. Spectacolul a avut premiera duminică, 28 februarie, şi dezvăluie un tablou absurd, cu note comice, în care se ascund trimiteri la realitatea noastră diurnă.
În 5, 6 şi 7 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria va avea loc premiera spectacolului Genul acuzativ, în regia lui Mimi Brănescu. Spectacolul este o tragicomedie încântătoare, care promite să cucearească publicul prin umorul dialogului și situațiile surprinzătoare în care sunt puse personajele. „După moartea soțului ei, Marina pornește hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați de-a lungul timpului. Nimic nu e iertat și uitat, totul e consemnat. Dovada că ceea ce spune este cât se poate de adevărat stă într-un jurnal în care a notat cu lux de amănunte fiecare nedrepate îndurată. Dezlănțuie furtuna și spune tot, fără rezerve, fără ascunzișuri: frust și la obiect. Când planul pare a întrerupt de un eveniment neprevăzut, fiica ei preia frâiele și îl duce până la capăt. Cum o afectează pe Lena și cui folosește toată tevatura asta rămâne de văzut…”, se arată în descriere.

Din distribuţie fac parte: Lena: Denisa Irina Vlad; Marina: Gabriela Codrea; Cati: Ioana Dragoș Gajdo; Tania: Adela Lazăr; Anghel: Sorin Ionescu; Ionel: Richard Balint; Marius: Pavel Sîrghi. Scenografia este semnată de  Oana Cernea. Limita de vârstă pentru spectacol este +16.