Muzica de cameră își are locul ei bine păstrat în repertoriul filarmonicilor, iar magia pe care o conferă trebuie să fie nelipsită din programele instituțiilor de cultură.

 

În cadrul Filarmonicii de Stat Oradea, recitalul de astăzi, 14 noiembrie, de la ora 19.00, își propune să aducă publicului exact acel farmec al muzicii de cameră, care îl invită să viseze, să se lase purtat pe aripile acordurilor de pian și al sunetelor fine de vioară.

Recitalul de la sala de concerte „Enescu - Bartók” din această seară va fi susținut de trei dintre cei mai străluciți instrumentiști, care promovează acest gen de muzică: violoniștii Rafael Butaru și Andrada Ciupeiu, alături de pianista Cristiana Mihart. Repertoriul propus de aceștia este cât se poate de complex. Cu alte cuvinte, este vorba despre o călătorie ce va cuprinde 300 de ani de muzică: de la Jean-Marie Leclair, din prima jumătate a secolului XVIII și până la Igor Frolov, care s-a stins din viață în urmă cu un deceniu. Mai mult de atât, se îmbină muzica unor popoare diferite, a unor compozitori proveniți din țări ce se diferențiază capital una față de cealaltă: Franța cu Leclair, Bériot și Milhaud, Rusia cu Șostakovici și Frolov și Anglia cu Elgar. În program: J.M. Leclair - Sonata nr. 5 pentru 2 viori; Ch. de Bériot - Grand Sonata nr. 3; Darius Milhaud - Sonata pentru 2 viori si pian op.15; Dmitri Șostakovici - 5 Piese pentru 2 viori și pian; Igor Frolov - Divertimento pentru 2 viori si pian; Edward Elgar - Salut d’amour.

Accesul este gratuit pentru elevi, studenți și persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul stagiunii 2023-2024, pe baza de invitație emisă de casieria Filarmonicii de Stat Oradea. Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a filarmonicii.