Fundația Comunitară Oradea și grupul de colindători „Alunu” propun bihorenilor retrăirea vremurilor în care familiile se adunau în postul Crăciunului pentru a se pregăti de colindat în Seara de Ajun.

Sunt așteptați bihorenii de toate vârstele, de la copii de 5 ani, familii și prieteni, până la seniori dornici să se bucure de seri de colinde în comunitate. Întâlnirile vor avea loc în Comuniteca, spațiul pus la dispoziție de Fundația Comunitară Oradea, în incinta Crișul Shopping Center, etajul 1, intrarea dinspre strada Nicolae Jiga. Serile de colinde debutează vineri, 24 noiembrie, și vor avea loc în zilele de marți, între orele 20.00 - 22.00, iar vineri, între orele 19.30 și 22.00, până la data de 22 decembrie, inclusiv. Grupul de colindători va fi coordonat de profesorul Alexandru Sanislav, care va introduce participanții în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

„Colindătorii vor fi îmbiați cu ceai cald, felii de cozonaci și povești. Participarea la serile de colinde este gratuită”, afirmă Beatrice Bungo, manager de comunicare la Fundația Comunitară Oradea.

Bihorenii pot descoperi o varietate de ateliere și activități gratuite pe care Fundația Comunitară Oradea le pune la dispoziția lor.

„Ateliere pentru copii, adolescenți, grupuri formate din clase de elevi aduse de dascălii lor, precum și ateliere destinate familiilor sau seniorilor de peste 55 de ani. Varietatea de ateliere gratuite din cadrul Comuniteca poate fi descoperită aici”, menționează Beatrice Bungo.

Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere și în limita locurilor disponibile.

Grupul de colindători „Alunu” este o inițiativă a Asociației Culturale „Cantata Profana”, care are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activități menite să contribuie la dezvoltarea regiunii Crișana din punct de vedere social, educațional și cultural, dar și de a contribui la o mai bună cunoaștere și conștientizare a valorii complexe a universului tradițional românesc.