Deși ne aflăm în plin sezon estival, AIEFA continuă să organizeze, în parteneriat cu Summit Agro România și Visit Oradea - Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi, noi expoziții de artă fotografică. În acest context joi, 10 august, de la ora 18.00, în Galeria „Mezey Lajos”, va fi vernisată expoziția retrospectivă a artistei fotograf Laura Haiduc Harris din Canada.

Noul Centru Expozițional EFA Oradea - România (Corpul E parter) din cadrul  Cetății medievale Oradea, administrată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) oferă, în premieră națională, organizarea, în același timp, a mai multor expoziții de artă fotografică. În acest context, AIEFA continuă să organizeze, în parteneriat cu Summit Agro România și Visit Oradea, trei noi expoziții  de artă fotografică, primele două expoziții fiind organizate în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea.

În acest context joi, 10 august, de la ora 18.00, va fi vernisată în Galeria „Mezey Lajos” (primul fotograf orădean), în prezența autoarei, expoziția retrospectivă a artistei fotograf Laura Haiduc Harris din Canada. Evenimentul, organizat sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, cuprinde 49 de fotografii realizate între anii 2001 - 2003, în Panama, America, Jamaica, Antartica și în mai multe țări europene. În cadrul expoziției sunt prezentate fotografii cu animalele din regiunile respective: foci, pinguini și maimuțe.

Vineri, 11 august, vor fi vernisate două expoziții la interval de o oră. La ora 17.00, în Galeria „Ștefan Vilidár István”, va fi vernisată, în prezența autorului, expoziția personală Alexandru Brighilă, intitulată „Ecouri ale Timpului”. Organizată sub patronajul AIEFA, expoziția cuprinde 63 de fotografii de peisaj color, realizate la un nivel tehnic și artistic deosebit. Alexandru Brighilă s-a născut în anul 1986, în Constanța, iar în prezent locuiește în Cheajna (Ilfov). Este absolvent al Facultății de Construcții Civile din cadrul Universității Tehnice București. Este fotograf de evenimente, portret, imobiliare și de produse.

A treia expoziție din Oradea va avea loc vineri, 11 august, de la ora 18.00, tot sub patronajul AIEFA, și va reuni lucrările artistului fotograf Radu Gabor, membru al CFNO. Acesta a început să fotografieze la vârsta de 14 ani, urmând să participe, în următorii ani, la cursul de fotografie organizat de CFNO care l-a ajutat să se alăture profesioniștilor din domeniu. Expoziția retrospectivă cuprinde 39 de fotografii color. Artistul fotograf este membru al CFNO, inginer de profesie, și lucrează în domeniul telecomunicațiilor. 

Gazda vernisajelor va fi artistul fotograf Ștefan Tóth István, președintele AIEFA și curatorul expoziilor. Momentele muzicale ale vernisajelor vor fi oferite de către  reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția artistei fotograf  Laura Haiduc Harris va rămâne la dispoziția publicului, în Galeria „Mezey Lajos”, până la data de 31 august, în zilele de lucru, între orele 16.00 - 20.00, respectiv luni și miercuri, între orele 9.30 - 12.30.

Expoziția artistului fotograf Alexandru Brighilă va rămâne la dispoziția publicului până în 20 septembrie, zilnic, între orele 8.00 - 20.00, iar expoziția artistului fotograf Radu Gabor se va putea vizita tot până în 20 septembrie, în zilele de lucru, între orele 16.00 - 20.00. Accesul publicului la toate expozițiile este gratuit!