Teatrul Szigligeti, prin trupele Szigligeti, Ansamblul Nagyvarad și Lilliput, vine în întâmpinarea publicului de toate vârstele, amator de spectacole, respectând, totodată, toate măsurile impuse de criza epidemiologică, cu o videotecă, care va fi îmbogățită cu producții artistice în mod constant.

Spectacolele care aparțin trupei Szigligeti vor beneficia de supratitrare în limba română.

„După succesul transmisiunii online a spectacolului „Baloane de săpun”, în următoarele zile, mai multe spectacole vor fi publicate pe pagina noastră de Facebook şi canalul YouTube, şi rămân disponibile până la reluarea reprezentaţiilor pe scenă”, se arată în comunicatul emis de Teatrul Szigligeti. Astfel, în perioada 16-22 martie, orădenii iubitori de dans sunt invitați să vizioneze spectacolele: Pribegii urbani (Nagyvárosi bujdosók) – spectacol produse de Ansamblul Nagyvárad în anul 2013, în  regia lui Novák Péter, iar copiii pot viziona spectacolul Trupei Lilliput, scris de Biró Árpád Levent, Faptele miraculoase ale Sfântului Ladislau (Szent László csudatettei), produs în anul 2015, în regia lui Dió Zoltán.
De asemenea, în această săptămână pot fi vizionate două spectacole ale Trupei Szigligeti, care, din 23 martie, vor beneficia și de subtitrare în limba română. Baloane de săpun, de Csiky Gergely, este un spectacol produs în anul 2015, în regia lui Novák Eszter.
„Întinde-te cât te ține plapuma! A sfătui e ușor, a pune în practică e mai greu. Mai curând sau mai târziu, realitatea va învinge aparențele. Eroul principal, Solmay Ignác și soția sa dragă, Szidónia, își iubesc copiii și le-ar dori tot binele de pe pământ. Dar cu ce preț? Femeia caută partenerul ideal pentru fiul său şi fetele de măritat, susţinând un stil de viaţă luxos, iar bărbatul laş face eforturi disperate să finanţeze splendoarea şi să ascundă problemele. Însă mărul nu cade departe de pom şi familia începe să derive spre colaps... Comedia lui Csiky Gergely e o poveste despre egoism: sclipirea se stinge fără bani, iar iubirea fără discreție poate numai să facă rău. Baloanele de săpun pocnesc astăzi la fel cum pocneau în urmă cu 130 de ani, pocniturile răsunând ca râsul dinspre public”, se arată în descrierea spectacolului.
Cea de-a doua producție artistică este Cazul, de Szíjártó Tímea-Aletta, în regia lui Sardar Tagirovsky, a cărui premieră a avut loc în anul 2015.
„Câtă atenţie primeşte un caz, în afară de faptul că citim şi auzim despre el? Câte cazuri se întâmplă zi de zi, care schimbă totul? De ce ne temem să ne confruntăm dorinţele şi de ce ne e frică să le susţinem în familie, la locul de muncă, în lume?
Putem surprinde momentele umane care se nasc între actor şi spectator? Sau totul rămâne doar un caz, numit teatru? „Cazul” e mai mult decât un caz. Cazul este ultimul refugiu al speranţelor noastre în această lume preocupată de interesele materiale, unde totul se repetă zi de zi, şi nu avem nici o şansă să ne întâlnim. Poate acum vom putea...”, se artă în sinopsis.
Piesa Cazul a primit premiul pentru debut la concursul de dramaturgie lansat de Teatrul „Szigligeti”, Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc și Universitatea de Arte Târgu-Mureș. Spectacolul este o producție dedicată tinerilor aflați la începutul carierei lor, care s-au remarcat deja prin activitățile lor artistice. Astfel Cazul este regizat de tânărul regizor Sardar Tagirovsky (care a colaborat cu teatrul din Sfântu Gheorghe la spectacolul „Livada de vișini”, spectacol premiat în repetate rânduri) și de coregraful Györfi Csaba.
Autoarea piesei, orădeanca Szíjártó Tímea-Alettav, a mizat pe unul dintre cele mai populare motive regăsite în dramaturgia contemporană, autoanaliza în raport cu ceilalți și cu mediul înconjurător.

Spectacolul relevă o dramă a deznădejdii în care fiecare personaj caută cu disperare soluții pentru a scăpa din mizeria în care se sufocă. Piesa este, totodată, o radiografie a societății contemporane, care ni se înfățișează sub forma unei comunități uriașe ajunse în pragul dezbinării. Personajele sunt inspirate din viața cotidiană, autorul abordând caracterele întâlnite cu empatie și umor.