Ștefan Bănică vine la Oradea înconjurat de femei în comedia „Jake și femeile lui”, de Neil Simon. Spectacolul va avea loc miercuri, 30 ianuarie, cu începere de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa „Jake și femeile lui”.

Piesa este regizată de Claudiu Goga, de la Teatrul Metropolis, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache - femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

Piesa lui Neil Simon „Jake și femeile lui” s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relații cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Lumea lui Jake este toată în mintea lui. Întrupează cu puterea imaginaţiei personaje pe care le transformă în conlocutori şi îşi cere lui însuşi sfaturi pe care le primeşte din gura surorii sale sau a psihoterapeutei. De altfel, întreg universul imaginar al lui Jake este populat de femei: femeile din viaţa lui. Dialogurile elaborate şi foarte verosimile sunt rodul unei creativităţi debordante care se materializează într-un concret periculos; un dialog cu un câine vorbitor sau un robot posesor de sentimente ar fi fost mai spectaculos, dar cu un pas mai departe de nebunie.

„Jake şi femeile lui este o comedie. Nicidecum una spumoasă. Nu promite hohote de râs. Şi bine face. Este o comedie unde există şanse să plângi. Şi să te iei în serios. Şi să simţi măcar puţin. Şi să te bucuri la teatru altfel decât zgomotos şi expansiv: sensibil-reflexiv, cu un râs sincer şi o emoţie asemenea”, anunță organizatorii evenimentului.

Biletele sunt disponibile online, pe iabilet.ro și offline, la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor, tel. 0259-468.468 (CCS).