Asociația Pro Bambini Oradea, Revista de Cultură „Familia” și Librăria Cărturești Oradea au plăcerea de a vă invita la o seară de poezie româno-chiliană inedită. Evenimentul va avea loc joi, 11 august, de la ora 18.00, în Librăria Cărturești din Lotus Center.

În cadrul evenimentului va fi evocat Omar Lara, un mare prieten și ambasador al literaturii române. Invitați speciali la acest eveniment sunt prof. univ. dr. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale a Universității din Oradea, și Patricio Morales Lizana, jurnalist și poet din Chile.

Lecturi de poezie: Patricio Morales Lizana, Ioan F. Pop, Lucian Scurtu, Pașcu Palaci, Denisa Ștefan, Anca Zaharia, Ionuț Popșea și Mihók Tamás. Momentele muzicale vor fi susținute de violonista Ioana Dascălu. Gazde eveniment: Cărturești Oradea, Revista de cultură „Familia”.

Omar Lara este un poet, traducător și editor chilian care, în 1974, după instaurarea disctaturii lui Pinochet în Chile, s-a refugiat în România, alături de alți poeți chilieni. Omar a petrecut aici șapte ani de exil (1974-1981) și s-a legat sufletește de țara noastră prin numeroșii prieteni pe care și i-a făcut aici, dar și spiritualicește, prin profunda și statornica lui dragoste pentru poezia românească. În acea perioadă, România a fost generoasă cu refugiații chilieni (care erau și nu erau comuniști), fiindcă a adăpostit peste 2.500 de imigranți - la București li se distribuiseră apartamente deja echipate în blocuri din Drumul Taberei și din Militari, iar subvențiile nu erau deloc meschine. Despre această etapă din istorie, respectiv despre viața și opera lui Omar Lara vor vorbi prof. univ. dr. Sorin Șipoș, respectiv poetul chilian invitat, Patricio Morales Lizana (un apropiat al lui Omar Lara).