Centru Expozițional din Cetatea medievală Oradea (Corpul C, etaj. I) găzduiește, din 9 august, o nouă expoziție de artă fotografică de grup, alcătuită din 50 de fotografii realizate de Varga Erzsébet Mandy și Ștefan Tóth István, membrii ai Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

 

Imaginile expuse au fost realizate cu ocazia unei deplasări de creație efectuată recent la ediția a XV-a a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în Valea Cerului. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 9 august, la ora 18:00, în prezența autorilor și a unui public numeros, printre care s-au aflat și surorile gemene Lotte Lee și Candice Lee din Hon Kong (China). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, care a înmânat artistei fotograf Varga Erzsébet Mandy Certificatul patronaj numărul 048/2019. La eveniment a participarat și a luat cuvântul Francisc Merka, președintele filialei Bihor al Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), care a apreciat inițiativa organizării expoziției. Lucările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de cântăreața Formației de cântece „Țârova” din Valea Cerului, județul Bihor, care a interpretat mai multe melodii slovace autentice. În cadrul vernisajului a fost sărbătorit artistul fotograf Ștefan Tóth István, cu ocazia zilei de naștere care a coincis cu ziua vernisajului. Un grup de prieteni apropiați ai cunoscutului artist fotograf l-au salutat pe sărbătorit cu melodia cunoscută „Happy birthday” interpretată de Fórián Andrea (chitară) și de Thurzó Sándor József (violă), iar artistul fotograf Illés Imre i-a înmânat un tort special care simboliza aparatul său de fotografiat pe un postament de film cu perforație. Cele două gemene din Hong Kong l-au felicitat pe Tóth cu un cântec chinez interpretat cu mare emoție, artistul fiind apoi felicitat de alți colegi de breaslă și colaboratori apropiați.

Noua expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural și UDSCR sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 22 august, între orele 08.00 – 20.00. Accesul publicului este gratuit.