La Liceul de Arte - O nouă ediție „Tinere talente”
Liceul de Arte din Oradea a găzduit, vineri și sâmbătă (14-15 martie), a 29-a ediție a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere talente”, eveniment de anvergură la care au participat 180 de elevi din 10 licee din țară.
Deschiderea a avut loc vineri, 14 martie, la ora 15.30 în sala festivă a Liceului de Arte, iar festivitatea de premiere sâmbătă, 15 martie, la ora 14.00.
La concurs au participat 180 de elevi din 10 licee de profil vocațional artistic din țară: Baia-Mare, Satu-Mare, Bistrița, Timișoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Arad, Deva, Zalău și Oradea. Concursul s-a desfăşurat pe cinci secţiuni: pian și vioară pentru clasele I-XII, flaut și percuție pentru clasele V-XII și canto clasic pentru clasele IX-XII. Juriul a fost format din profesori ai liceelor participante precum și personalități ale vieţii culturale atât din Oradea, cât și din țară. S-a adresat tinerilor învățăcei din liceele de arte din țară și a urmărit stimularea și promovarea tinerelor talente, precum și cunoașterea de către elevi a celor mai valoroase creații românești și universale.
„Concursul este pentru școala noastră un moment de împlinire, de bucurie extraordinară. Este un concurs de tradiție. 30 de ani din viața unei școli reprezintă ceva pentru fiecare dintre noi. Identitatea unei școli este dată de ceea ce are în urmă, de istoricul ei și de felul în care reușește să adune oamenii și să creeze performanță. A 29-a ediție a excelat din toate punctele de vedere. Surpriza extraordinară a venit de la canto, acolo unde s-au înscris 60 de candidați, ceea ce este un record chiar și pentru concursurile naționale de canto. Juriul a avut mult de muncă pentru că și la această ediție au fost copii foarte-foarte buni”, a spus directoarea Liceului de Arte din Oradea, Mihaela Bondor.
Sâmbătă, la festivitatea de premiere, au urcat pe scenă o parte din elevii cei mai talentați care au participat la concurs: Maria Dîncan, clasa a II-a, pian, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca și Iuonuț Rareș, clasa a XII-a, vioară, de la același colegiu, Magyari Eliza, clasa a IX-a, canto clasic, Colegiul de Artă Baia Mare și Fonai Benjamin, clasa a VII-a percuție și Szakács Panna, clasa a XI-a, flaut, ambii de la Liceul de Arte din Oradea.
La final a venit momentul mult așteptat, în care organizatorul concursului, profesorul Sebastian Bratu, a împărțit diplomele câștigătorilor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.