Joi, 11 martie, ora 17.00 , la Muzeul „Iosif Vulcan” va avea loc lansarea volumului de poezie „Lucrând în alb-negru”, de Raluca Florina Cicortaş, volum apărut de curând la „Biblioteca Revistei Familia”. 

„Lucrând în alb-negru” este cartea de debut a tinerei autoare orădene Raluca Florina Cicortaș. Raluca s-a născut în Oradea, în 18 octombrie 1993. Este absolventă a Liceului Baptist Emanuel și a Facultății de Litere din cadrul Universității Oradea. În prezent este profesoară de limba engleză și română și are o vechime de trei ani în învățământ.

„Cu o singură meserie mă mândresc cu adevărat: cea de mămică. O practic de 2 ani și 7 luni și este singura la care nu îmi doresc un timp de respiro. Am avut timp. Atât pot să spun referitor la cartea mea. Am avut timp în anul ce a trecut să scriu nopțile și să îmi adun poeziile cu multă răbdare, una câte una, la fel cum se culeg florile de bumbac”, transmite autoarea.
Volumul va fi prezentat de Ioan Moldovan, poet, şi Ioan F. Pop, poet, custodele muzeului.
„Poezia – și scrisul poetic - reprezintă pentru Raluca fața nocturnă a biografiei sale spirituale. E o situare față de sine și față de lume, pe care, de altfel, o recunoaște în rândurile de mai sus”, transmite poetul Ioan Moldovan. „Schițările sale lirice sunt făcute spontan, firesc, fără artificii compoziționale și fără orgoliul originalității cu orice preț. „Lucrând în alb-negru”, tânăra autoare nu este, totuși, lipsită de finețe, iar scrisul său trădează, cu toată discreția firii sale, o acută sensibilitate a vieții intime, ceea ce proiectează simpla confesiune în acțiune poetică ale cărei energii expresive configurează texte îmbibate de delicatețe (...)”, consideră Ioan Moldovan.
Participanţii la eveniment sunt rugați să respecte regulile de protecţie necesare în contextul măsurilor de siguranță impuse de pandemia Covid-19. Autoarea va susţine şi o sesiune de autografe.