În acest weekend, Teatrul Regina Maria invită spectatorii trupei Iosif Vulcan la spectacolul Seara de Ajun, iar trupa Arcadia îi invită pe cei mici să urmărească reprezentația spectacolului Povești Populare Maghiare.

Cum era de așteptat, ziua se va deschide cu spectacolul dedicat copiilor. Astfel, de la ora 11.00, pe pagina Teatrului Arcadia va fi transmis spectacolul Povești Populare Maghiare, a cărui premieră a avut loc în luna iunie a anului 2017. „Cu cât cunoști mai multe povești, cu atât devii mai bogat”, acesta este motto-ul actorului și regizorului Igor Lungu, care se află la al doilea proiect dedicat minunatelor povești tradiționale ale popoarelor învecinate. După succesul spectacolului „Povești populare rusești”, Igor, în calitate de actor și regizor, a decis să aducă în atenția publicului folclorul maghiar și să dezvăluie câteva dintre frumoasele basme care au circulat în Câmpia Panonică. Poveștile redate – „Lupul șugubăț”, „Omul sărac și vulpea păcălită”, „Ursul și pisica” și „Iepurașul lăudăros” – sunt scurte istorisiri în care plăcerea de joc și umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor și morala care însoțește fiecare poveste. Îmbinarea dintre elemente vizuale, muzicale și vestimentare specifice culturii maghiare ne vor trimite într-o călătorie fantastică în spațiul imaginar și tradițional autohton. În structura acestor elemente vom putea distinge și frânturi comune cu folclorul românesc, fapt care reconfirmă existența multiculturalității încă de pe vremea povestitului la șezători și la vatra satului. În distribuție, alături de Igor Lungu, se află Armanca Serac. Producțiile vor fi transmise integral pe paginile de socializare ale celor două trupe sâmbătă, 18 aprilie.
Tot sâmbătă, de la ora 19.00, pe pagina Teatrului Regina Maria va fi transmis spectacolul Seara de Ajun, Anthony Neilson, în regia lui Ovidiu Caița.
E Ajunul Crăciunului, iar un elf aterizează într-un depozit plin cu jucării furate. Gary, care nu e pe deplin convins de identitatea intrusului, îl sună pe Simon, care pune și el la îndoială sănătatea mintală a amicului său. Cei doi îl înteroghează pe intrus, care îi imploră să-l elibereze: pentru că e reținut de la treaba pe care o are de dus la capăt. Piesa „Seara de Ajun” e o tragicomedie fascinantă, în care Gary și Simon, alături de prietena prostituată a lui Gary – Cherry, se ceartă pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, cine ia ultimul cowboy și dacă piticul îmbrăcat în costum de elf este, într-adevăr, un spiriduș al lui Moș Crăciun. Din distribuție fac parte actorii: Răzvan Vicoveanu, Alin Stanciu, Mihaela Gherdan și Andrei Sabău. Scenografia este semnată de Oana Cernea. Premiera a avut loc în septembrie 2015. Spectacolul este nerecomandat copiilor cu vârste mai mici de 16 ani.