Weekend cu teatru de bună calitate la Oradea. Vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, a avut loc premiera spectacolului „Moștenirea norocului”, de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, în traducerea Athenei Demetriad.

Povestea, una relativ simplă, este gândită în așa fel încât să scoată în evidență latura întunecată a persoanelor, când la mijloc apare un câștig substanțial. Doi frați revin în casa părintească pentru a-i fi tatălui lor alături pe patul de suferință. Sub presiunea probabilității morții acestuia, ies la suprafață adevăruri și interese care până atunci nu au fost rostite. De aici pornește un tăvălug de situații care scapă de sub control. Relația dintre frați devine și mai tensionată decât era, soțiile acestora își demască fățiș antipatiile, vecina este mult prea implicată în problemele familiei, iar surpriza cea mai mare și declanșatoare devine... infirmiera bulgară pe care au angajat-o să aibă grijă de tatăl lor. Un singur lucru e sigur. Toți urmăresc același țel: moștenirea care să le asigure o viață mai bună, pentru care sunt capabili să ajungă până la... crimă. O comedie neagră contemporană năucitoare, în care umorul capătă nuanțe întunecate, fără a-și pierde nicio secundă din haz....

Regizor de teatru și director artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tadini” din Galați începând cu anul 2017, Radu Nichifor s-a întors la Oradea cu un proiect cuprinzător și surprinzător: comedia neagră grecească „Moștenirea norocului”, după ce a regizat, pe aceeași scenă, trei spectacole notabile pentru repertoriul teatrului orădean: Dom Juan (Molière; 2002), Jocul de-a vacanța (Mihail Sebastian; 2004) și 8 femei (Robert Thomas; 2014). În anul 2004, Radu Nichifor a câștigat premiul „Ghorghy Harag” pentru exprimarea prin arta actorului, cu spectacolul Marina, de Valeria Moretti, la Festivalul „Capul de regizor” din Buzău.

Distribuția spectacolului „Moștenirea norocului” a fost alcătuită din actorii: Ioana Dragoș Gajdó (Vaso); Mirela Niță Lupu (Veska); Gabriela Codrea (Roy); Adela Lazăr (Geny); Sebastian Lupu (Panaiotis) și Sorin Ionescu (Hristos). Scenografia a purtat semnatura lui Daniel Divrician.

Cei care nu au reușit să vadă spectacolul în acest weekend o pot face pe 24 ianuarie. Spectacolul este interzis persoanelor sub 14 ani.

Biletele pentru spectacolele din luna ianuarie ale Teatrului Regina Maria pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim.ro sau de la agenția teatrului, deschisă marți și joi, între orele 10.00 -19.00, miercuri și vineri, între orele 13.00 – 19.00, sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00 (luni și duminică închis) și cu o oră înainte de începerea spectacolelor la Sala Mare, indiferent de zi. Pentru mai multe informații legate de bilete și rezervări, puteți să sunați la numărul de telefon 0359-452.324, în intervalul orar menționat, sau să scrieți un e-mail la adresa: rezervari@teatrulreginamaria.ro.

Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate în toamnă, care se regăsesc în programul lunii ianuarie, sunt valabile la reprezentațiile de luna aceasta, cu condiția ca locul să fie confirmat în prealabil.

Spectatorii care și-au achiziționat bilete la alte spectacole decât cele care se regăsesc în programul lunii ianuarie, care au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus și nu au returnat biletele pot alege să vizioneze spectacolele „Avalanșa”, „Moștenirea norocului” sau „...Escu”, cu condiția să-și confirme locul fie la numărul de telefon: 0359-452 324, fie pe adresa de e-mail: rezervari@teatrulreginamaria.ro și să prezinte biletul achiziționat la intrare. Din cauza limitării de locuri la 30% din capacitatea sălii, oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.