Muzeul Municipal Beiuș a găzduit un nou eveniment cultural de ținută: prima expoziție personală a sculptorului local Cristian Ciubotaru. Expoziția, intitulată „Fabule”, cuprinde cincisprezece lucrări care pot fi admirate până la sfârșitul lunii octombrie.

La vernisajul expoziției personale a plasticianului Cristian Ciubotaru, de joi, 8 septembrie, au participat câțiva iubitori de artă locali, printre care i-am remarcat pe prozatorul Iosif Tocoian, secretarul Asociației Culturale „Lioara”, și Diana Naprodean, reprezentanta Bibliotecii Municipale „Constantin Pavel”, dar și unii dintre confrații artistului, precum Tudor Frâncu.

Cel care a prezentat expoziția personală a plasticianului beiușean Cristian Ciubotaru a fost chiar custodele muzeului local, profesorul Cristian-Remus Țoța:

„Mă bucur că sunteți aici să vernisăm expoziția lui Cristian Ciubotaru, una interesantă pentru noi deoarece expoziții de sculptură vedem rar la Muzeul municipal din Beiuș. Îmi aduc aminte că, în urmă cu cinci ani, am avut o altă expoziție de sculptură, a unui coleg de generație cu Cristian, este vorba despre Daniel Dan. Și aceea a fost o expoziție de mare anvergură, însă, de atunci și până astăzi, expoziții de sculptură personale nu am avut. Este o expoziție care cuprinde lucrări concepute din materiale aflate în zona Beiușului, este în legătură directă cu ceea ce suntem noi, beiușenii, cu ceea ce este această zonă. A folosit materialele de aici, lemnul, piatra și marmura, la fel cum au făcut-o și antecesorii noștri, doar că, de această dată, abordarea este una modernă și postmodernă”.

La finalul vernisajului primei sale expoziții personale, Cristian Ciubotaru ne-a devoalat ideea din spatele acestui demers artistic:

„Lucrările mele sunt făcute din marmură, andezit, lemn - am și lemn de păr, din fag, stejar - și, citind La Fontaine, am vrut să introduc personajele fabulelor lui în creația mea, motiv pentru care expoziția se numește «Fabule»”.