Clubul fotografic Varadinum invită orădenii la vernisajul expoziţiei Ecouri maramureşene, a artistei Mariana Scubli. Vernisajul va avea loc astăzi, în foaierul Filarmonicii Oradea.

Membru în Asociația Euro Foto Art și Varadinum Foto Club – Oradea, Maiana Scubli a început să fotografieze din pasiune, în urmă cu 10 ani. De la început a avut preferinţe pentru fotografia macro.

„Am trecut la fotografierea păsărilor, peisajelor și în prezent sunt interesată să surprind partea de tradiții și meșteșuguri, portul popular, fotografia etnografică”, a spus artista.

Din anul 2018 a avut mai multe expoziţii personale în ţară, în oraşe ca Sighetu-Marmaţiei, Baia Mare, Iaşi, Botoşani, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Arad. În perioada 2019-2022 artista a vernisat expoziţii peste hotare, în Franţa (Paris, Millau), Ucraina (Solotvino, Ivano-Frankivsc, Kiev), Ungaria, Spania, Italia (Imola), China, Emiratele Arabe Unite, Belgia, Dubai, India, Polonia. În luna mai a acesti an Mariana Scubli va fi prezentă la o expoziţie comună în Japonia. Printre premiile obţinute de artistă amintim: Locul III la Concursul Internaţional de fotografie Parallel Traces: A new lens on Jewish Heritage. Imaginile premiate ale Marianei Scubli au fost prezentate în cadrul unei expoziţii itinerante în Girona, Wroclaw, Sighet, Belgrade, Tbilisi. La Concursului național Fotografia - document etnografic a obţinut două premii –1. Premiul Art Image şi Premiul Gianluca Mantovan la secţiunea portret.

În cadrul FDE 2021 a primit Premiul 1 la categoria Open Color și Premiul I la categoria portret. În cadrul concursului naţional Fotogeografica a obţinut locul I la categoria patrimoniu cultural. De asemenea, a obţinut Premiul juriului la Concursul internaţional al artiştilor fotografi organizat de AAFR.
Astăzi, de la ora 17.30, la Filarmonica Oradea, va fi vernisată expoziţia Ecouri maramureşene. Orădenii pot admira fotografiile Marianei Scubli timp de două săptămâni.