Asociaţia Cultura în Mişcare şi-a propis să facă o staţie de transport şcolar pentru copiii din localitatea bihoreană Parhida. Asociaţia va amenaja refugiul în celebrul chioşc de flori din Parcul Libertăţii, acum relocat. Şi pentru că fondurile necesare amenajării nu s-au strâns, orădenii sunt invitaţi la un spectacol caritabil intitulat: Covidus, Ergo Sum.

„Facem o staţie de transport şcolar pentru copii, dar nu orice fel de staţie, ci una de bucurie. Am cumpărat un chioşc de flori din Parcul Libertăţii şi îi vom schimba destinaţia. Am făcut asta cu ajutorul prietenilor şi din donaţii. Încă nu am strâns toată suma necesară aşa că am decis să organizăm un spectacol pentru a strânge în continuare fonduri. Cu ocazia aceasta încercăm să reluăm şi seria evenimentelor la Casa Cultura în Mişcare, oprite din cauza Coronavirus”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Spectacolul va avea loc sâmbătă, 11 iulie, de la ora 21.00, la Casa Cultura în Mişcare, Parhida, numărul 69. Localitatea se află la 20 de kilometri de Oradea. La ieşirea spre Satu Mare se face stânga la intrarea în Tămăşeu.

Spectacolul Covidus, Ergo Sum este realizat de actorul Şerban Borda. Intrarea este liberă, iar spectatorii sunt rugaţi să lase o donaţie pentru amenajarea staţiei. Doritorii pot ajunge la Casa Cultura în Mişcare cu două ore înainte de spectacol pentru a afla mai multe detalii despre proiect sau pur şi simplu pentru socializare. Cei care doresc pot să-şi aducă răcoritoare sau mâncare, organizatorii neputând să ofere astfel de alternative, din pricina pandemiei. Tot în contextul Covid, la intrare toată lumea va fi termoscanată, iar numărul de locuri este limitat. Prin urmare, doritorii sunt rugaţi să-şi rezerve un loc, ori prin mesaj pe facebook, ori prin email la adresa contact (@) culturainmiscare.ro. „E dificil să ţii spectacole în asemenea condiţii, dar nu ne dăm bătuţi. Cu atât mai mult, ne ambiţionăm să facem fapte bune şi să ţinem în viaţă, cât putem, un proiect care ne este foarte drag, Casa CIM. Luaţi-o ca o întâlnire cu prieteni, la ţară, la aer curat. Veniţi să ne cunoaşteţi dacă n-aţi mai fost la noi, n-a plecat nimeni supărat”, au mai transmis organizatorii.