Teatrul Szigligeti întâmpină Anul Nou cu opereta „Maya”, de Szabolcs Fényes şi Imre Harmath. La acest spectacol de anvergură, alături de actorii Trupei Szigligeti, participă dansatorii Ansamblului  Nagyvárad, respectiv 17 muzicieni.

„Opereta este un gen teatral extrem de exigent şi costisitor: presupune o atenţie concentrată şi o muncă artistică bine pregătită, iar pentru a o pune pe scenă, este nevoie de eforturi financiare semnificative. În acest an, se pare că totul – condiţiile de muncă şi financiare – este pregătit pentru a putea oferi publicului nostru o bijuterie muzicală de calitate”, a spus regizoarea spectacolului, Eszter Novák. „Spectacolul este un omagiu adus compozitorului Szabolcs Fényes, născut la Oradea şi dispărut în urmă cu 30 de ani, care a avut primul mare succes pe scenele teatrelor maghiare întocmai cu opereta Maya”, a mai spus regizoarea.

Subiectul principal al spectacolului este o poveste de iubire. „Protagonistul operetei, Charlie, crede că şi-a ucis prietenul la Paris. Fuge şi devine legionar. În Tanger, într-o speluncă plină de fum, în barul Barbarei, cântă seară de seară primadona Maya. Într-o seară, Charlie este implicat într-o bătaie, pentru că vrea să fie cavaler şi să o protejeze pe Maya de un sergent care a băut cam mult.  Mayei începe să-i placă de calaverul ei, însă degeaba, pentru că el încă se gândeşte la iubirea lăsată la Paris – Madeleine. Charlie este nevoit să fugă şi din Tanger, iar Maya, cu faimosul dans al şarpelui, vrăjeşte şi opreşte legionarii care îl urmăresc, ajutându-l astfel să scape. Oare se mai întâlnesc vreodată, dansatoarea şi Charlie...?”, se arată în sinopsis. În rolul titular joacă actriţa Orsolya Holecskó, din Ungaria, absolventă a Academiei de Teatru şi Film de la Budapesta, promoţia 2004, specializarea actor muzical. A lucrat la teatrul Hevesi Sándor din Zalaegerszeg, teatrul Pesti Magyar Színház de la Budapesta, la Vígszínház, la Teatrul József Attila, respectiv la Teatrul Madách. Pe lângă apariţiile pe scenă, joacă în mod regulat în filme şi seriale maghiare. Deşi pentru premiera de Revelion, toate biletele s-au epuizat, organizatorii îi invită toţi cei interesaţi şi la spectacolul jubilar care va avea loc în 2 ianuarie, de la ora 19.00. „Maya” va mai fi prezentată de trei ori în luna ianuarie, după cum urmează: 8 ianuarie, ora 17.00 (abonament Bessenyei), 14 ianuarie, ora 17.00 (abonament Papp Magda), respectiv 31 ianuarie, ora 19.00 (abonament Ady Endre).

Biletele pot fi achiziţionate la agenţia de bilete a teatrului (deschis de luni până vineri, între orele 14.00-19.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), sau online, pe  www.biletmaster.ro.