Volumul de poezii, intitulat „Îmi amintesc de tine”, semnat de prof. Rodica Florina Denuț, constituie o surpriză deosebit de plăcută, autoarea impresionând prin gândurile și concepțiile despre arta de a trăi și a etala marea sa iubire, cuprinsă în suflet din fragedă adolescență.  

Dar poate motivul întemeiat al volumului de versuri este o trecere în revistă a stărilor sufletești, încărcate de focul dragostei, care au lăsat urme adânci și dureroase în așteptarea unei confirmări neîmplinite. Sclipirile dragostei sunt redate persistent în poeziile autoarei, iar analiza acesteia, prin ochii poetei, sunt noțiuni ale unor amintiri trăite. Volumul „Îmi amintesc de tine”, semnat de prof. Rodica Florina Denuț, suprinde printr-un grup de poezii care pornesc dintr-un izvor nesecat de patriotism şi se revarsă într-un cuget încărcat de dragoste, admiraţie și recunoştinţă faţă de moşi – strămoşi, cei care au contribuit la realizarea marilor evenimente din istoria vie a neamului nostru românesc. Prin aceste fraze a fost prezentat volumul de versuri de debut al autoarei de către av. Jurnalist și dramaturg Pașcu Balaci, președintele Cenaclului Literar „Barbu Ștefănescu Delavrancea”. Evocarea personalității autoarei a încântat auditoriul, fiind expusă într-un lăcaș de cult al Protopopiatului Ortodox de către părintele protopop Octavian Dorel Rusu. De altfel, părintele Rusu a evocat gingășia cu care autoarea îmbracă în cuvinte temele, ceea ce denotă un deosebit simț al frumosului, îmbrăcat în culorile credinței. Cuvinte de apreciere la adresa autoarei au fost formulate și de către Ștefan Avram, editor Aureo, după debutul primului volum de versuri.

Volumul poetei, prof. Rodica Florina Denuț, este conspectat, cu multă iscusință și simț critic, constructiv, dar și apreciativ, de către Loredana  Gabor, profesoară de Limba si literatura română la Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea.

Colegii de școală și de muncă din activitatea didactică, prezenți la lansare, au avut numeroase cuvinte de laudă privind profesionalismul și dăruirea cu care a condus predarea disciplinelor de specialitate în diferite unități de învățământ din Bihor. Astfel, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze a subliniat dorința autoarei de a demonstra împliniri și de a realiza un succes al aprecierilor după debutul primului volum de poezii.

Prezentarea pentru lansare a volumului de versuri „Îmi amintesc de tine” a revenit ing. Miorița Săteanu, care o caracterizează pe autoare cu o meritorie   perseverență, pentru a pune în evidență cele mai variate idei și teme, iar dorința de a da viață cuvintelor prin poezii se regăsește în foarte multe dintre creațiile sale poetice. Poeziile sunt însoțite de desene semnificative pe tema versurilor.

Miorița SĂTEANU, cetățean de onoare al municipiului Oradea