Anda Saltelechi, protagonista spectacolului „Pe jumătate cântec”, care s-a jucat luni, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, la fosta sală studio, a fost pusă de câteva ori în situații penibile, după ce proiectorul a cedat de trei ori.

A fost o situație jenantă, la care spectatorii au fost martori fără voie. Și totul pentru că nimeni din conducerea celor două teatre nu a luat în calcul faptul că aparatura ar putea ceda la un moment dat și că ar fi nevoie de un proiector de rezervă. Reacțiile spectatorilor au fost pe măsură: „A fost un amatorism incredibil al organizatorilor, mă simțeam spectator într-un teatru de pionierat din Rwanda, iar intervențiile foarte sonore ale doamnei care mânuia retroproiectorul de trei ori defect, plus intervențiile telefonice ale domnișoarei care cerea ajutor, ne-au scos din starea aceea magică în care piesa ne transpusese. Măcar de ar fi fost o piesă banală, așa însă a fost teribil de frustrant”, a mărturisit unul dintre spectatori.

Una peste alta, a fost un super spectacol, un one-woman show scris și regizat chiar de câștigătoarea „Concursului de creație dramatică”, Crista Bilciu.

Spectacolul „Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi (Anda Saltelechi), urmărind parcursul vieții sale de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin.

Seara, de la ora 19.00, spectatorii  au fost invitați la Sala Mare a Teatrului, pentru a se bucura de cel mai iubit musical al Teatrului Regina Maria: „Scripcarul pe acoperiș”. De la aceeași oră, la Sala Arcadia, a fost prezentat spectacolul „Alte trei surori”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în distribuția căreia orădenii au revăzut-o pe Simona Codreanu, care a jucat timp de doi ani și pe scena teatrului orădean.

Seara s-a încheiat cu un spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare, „Edmond”, după David Mamet, regia Andrei Dinu, care s-a jucat la Casa de Cultură a Sindicatelor, o odisee dureroasă, în care protagonistul acumulează trăiri și senzații, traversând bordeluri și cluburi de noapte, fără a-și pierde forța, fie ea și cinică, de a visa.

Orădenii sunt invitați să se bucure de magia spectacolului în fiecare zi a Festivalului Internațional de Teatru Oradea. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend, între orele 10.00-13.00. Se pot achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, la numărul de telefon: 0259/440.742.