SoNoRo Conac a ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediție, celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase spații dedicate muzicii clasice din țara noastră. Oradea găzduieşte concertul astăzi, în sala Filarmonicii.

 

După ce a debutat la Sibiu și a continuat la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, turneul a ajuns la Oradea astăzi, iar orădenii sunt aşteptaţi de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, în Sala Enescu-Bartok, cu un concert susținut de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian). Concertul cuprinde următorul program: Clara Schumann (1819 - 1896) - Trei romanțe pentru violă și pian, op. 22

Robert Schumann (1810 - 1856) - Fantasiestücke pentru violoncel și pian, op. 73

Astor Piazzolla (1921-1992) - Le Grand Tango pentru violoncel și pian

Johannes Brahms (1833 - 1897) - Trio pentru violă, violoncel și pian în La minor, op. 114.

 Accesul la concert este liber, doar pe bază de rezervare a locului, și va fi urmat de un cocktail oferit de Illy și vinurile Avincis.

Desfășurat în perioada 9 aprilie - 30 iunie, turneul SoNoRo Conac aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. La această ediție aniversară SoNoRo Conac dorește să reamintească că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile. În același timp, de pe harta locurilor acestei ediții festive nu putea să lipsească Oradea, orașul care a primit anul acesta titlul de „Cea mai bună destinație europeană Art Nouveau în Europa”, clasându-se pe locul întâi, un titlu onorant pentru țara noastră.

 „La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă”, a declarart Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac. 

 

Partenerii SoNoRo Conac susțin refugiații din Ucraina

 

În contextul situației internaționale dificile pe care o traversăm, SoNoRo Conac și partenerii săi consideră că este important să susțină cauza refugiaților din Ucraina.

BRD Groupe Société Générale și Mastercard susțin organizaţia Narada, care, numai în ultimele șase luni, prin HartaEdu.ro, a intervenit în peste 90 de unităţi de învăţământ cu o investiţie de 1,5 milioane de lei. La toate concerte SoNoRo Conac va fi promovată această cauză importantă și donarea pentru organizația Narada: www.narada.ro/doneaza.

Sistemul Medical MedLife este un alt partener important SoNoRo Conac care, încă de la debutul războiului, s-a alăturat autorităților și societății civile și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta vecinii din Ucraina. Prin intermediul partenerilor de la Asociația Zi de Bine, compania strânge fonduri pentru ajutorarea spitalelor din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, au fost uciși peste 130 de civili, dintre care șase copii și peste 400 civili au fost răniți, dintre care 30 de copii. Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de medicamente, echipamente și materiale sanitare necesare pentru nevoile spitalelor din regiune.

Donațiile se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății: www.zidebine.ro/doneaza/transfer_bancar.