Teatrul Regina Maria a găzduit la finele săptămânii trecute cea de-a VII-a ediţie a festivalului Star Vivere Music Revolution, un eveniment muzical care a devenit deja emblematic pentru judeţul Bihor.

Festivalul a fost reluat după doi ani de pauză provocată de pandemie şi reunite la Oradea peste 70 de concurenţi din toată România. Juriul acestei ediții a strălucit prin prezența unor artiști și oameni extrem de bine cotați în industria muzicală autohtonă: Uddi, Cezar Ouatu, Alin Pascal, Crina Mardare, Bogdan Păun, Doina Bentu şi preşedintele juriului, Mihai Alexandru. Aceştia sunt profesioniştii care au ocupat loja juriului la a VII-a ediţie a festivalului desemnând, prin notele acordate, câștigătorii.

Copii au evoluat în opt categorii de concurs, în funcţie de vârstă, o categorie fiind dedicată grupurilor. „Veniți din toată țara, de la București, Iasi, Pașcani, Moinești, Brașov, Sibiu, Timișoara, Cluj, Oradea, Baia Mare, Piatra Neamț, concurenții mici și mari au trăit din plin emoțiile unui festival în care podiumul, începând de la premiul I și până la premiul special are doar un singur loc! Așadar, un concurs extrem de greu în care diferența între două premii poate fi extrem de mică, de doar două sutimi”, a transmis fondatoarea festivalului, Valeria Dinu Mişcuţia. „Festivalul Star Vivere Music Revolution este recunoscut ca fiind un festival cu un standard ridicat ca nivel de pregătire al concurenților, dar și cu cele mai bune condiții de desfășurare oferite competitorilor, cât și însoțitorilor lor. Pentru micii artiști, festivalul asigură servicii nemaîntâlnite în niciun alt festival de gen din România, aici vorbim de cabine unde copii sunt pregătiți pentru scenă, servicii de make-up și hair-styling, posibilitatea de a repeta înainte de concurs, ajutor și consiliere permanentă, posibilitatea de a sta de vorbă cu juriul într-un cadru deschis”, a mai transmis Valeria Dinu Mişcuţia.
Marele Premiu al Festivalului i-a revenit în acest an Sofiei-Elena Neacşu, din Iaşi.

La grupa 4-7 ani locul I a fost câştigat de Ianis Bucşa; la grupa 8-10 ani A premiul I a fost câştigat de Caterina Racoviţa, iar la grupa 8-10 ani B, de Mihai Andrei Manea; La grupa 11-13 ani A premiul I a fost câştigat de Maya Giotea; iar la 11-13 ani B, de Adina Roxana Dunca. La grupa 14-16 ani premiul I a fost câştigat de Sara Francesca Bumb, iar la grupuri de Armonia Music.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Star Vivere cu sprijinul Primăriei Oradea și în parteneriat cu Teatrul de Stat Regina Maria.