Teatrul Regina Maria a pregătit un weekend ofertant iubitorilor de spectacole, care cuprinde cea mai recentă producţie, Genul Acuzativ, un spectacol pentru adolescenţi, Profu de Franceză, dar şi o premieră, Cântecul Patimilor.

De asemenea, Ziua Internaţională a Teatrului de Păpuşi, sărbătorită în fiecare an în data de 20 martie, şi Ziua Internaţională a Teatrului de Animaţie, sărbătorită în data de 21 martie, vor fi celebrate de actorii Trupei Arcadia, prin cele două reprezentanţii ale spectacolului Gulliver, de la orele 10.00 şi 12.00, în 20 martie.
În acest moment însă, instituţia aşteaptă o decizie oficială din partea Prefecturii Bihor, care va anunţa în cursul zilei de astăzi, 19 martie, dacă reprezentaţiile se suspendă, în funcţie de evoluţia cazurilor Covid-19.

„În momentul de față suntem în așteptarea unei decizii oficiale în ceea ce privește suspendarea activității instituțiilor de spectacole din cauza intrării orașului Oradea în scenariul roșu. Dorim să atenţionăm spectatorii că există posibilitatea ca spectacolele programate în perioada 19-21 martie să se anuleze. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, biletele deja achiziționate vor fi valabile pentru următoarele reprezentații sau spectatorii vor  primi contravaloarea acestora, în funcție de alegerea lor”, au anunţat reprezentanţii Teatrului Regina Maria.
În cazul în care nu vor fi suspendate reprezentaţiile, programul din weekend este următorul: Astăzi, 19 martie, de la ora 18.00 la Sala Mare se joacă Genul Acuzativ; Sâmbătă, 20 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare, se joacă Profu de franceză, iar duminică, 21 martie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia, se va juca spectacolul Cântarea Patimilor Noastre. Spectacolul recital pe versuri de Octavian Goga: „Cântarea pătimirii noastre”, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. Recitalul va fi susținut de către actorul Eugen Țugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER în anul 2016 cu Premiul special pentru o viață dedicată teatrului și poeziei.