La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus Cererea unică de plată pentru anul 2021 solicitând sprijin pentru schemele stabilite de legislaţia în vigoare.

La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus Cererea unică de plată pentru anul 2021 solicitând sprijin pentru schemele stabilite de legislaţia în vigoare.
Proiectul de ordin al președintelui ANAF privind natura informațiilor pe care contribuabilul/plătitorul trebuie să le declare prin fișierul standard de control fiscal (SAF-T), precum și termenele de depunere și data/datele de la care categoriile de contribuabili/plătitori sunt obligate să depună fișierul a fost publicat la data de 16 septembrie.
În ultimii cinci ani, peste 2.000 de consumatori din România au obținut de la bănci și IFN-uri, cu ajutorul CSALB, reducerea sau eliminarea comisioanelor, diminuarea dobânzilor, scăderea ratelor la credite sau chiar ștergerea întregului sold rămas de achitat. Unii consumatori au obținut reduceri de zeci de mii de euro, CHF sau lei din datoria pe care o aveau de achitat către bancă.
Potrivit Proiectului de Hotărâre al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), lansat la data de 20 septembrie în dezbatere, plafonul inițial este majorat cu 141.059.000 lei după ce suma a mai fost odată majorată 87.430.000 lei, de la de la 340.550.000 lei la 427.980.000 lei.
Scopul acestui ajutor este susţinerea activităţii în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat cuantumurile subvențiilor pe suprafață ce urmează să le fie achitate fermierilor la avans în baza cererilor unice de plată pentru anul 2021. Schema va intra alături de alte plăți pe hectar la avansul APIA care demarează din 18 octombrie.
Declarația privind beneficiarii reali poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi poate fi transmisă la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă şi curier.
Potrivit Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), măsura de sprijin de finanțare, sub formă de ajutor de minimis, este în cuantum de până la 70.000 de euro - pentru activități productive și de până la 50.000 de euro - pentru activități neagricole.
Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.
Completarea Cererii de Sprijin se realizează online și se depune pe suport de hârtie la Centrul Județean al Agenţiei de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor.