Diferențele închirierii unei mașini pe termen lung sunt legate de avantajele ce vin la pachet. Scopul serviciilor de rent a car pe termen lung este de a-ți oferi libertate, flexibilitate și mai ales mobilitate. Vei avea toate cele necesare, fără ca măcar să deții propria ta mașină.

Vei putea închiria un autovehicul contra unei sume stabilite de către companie. Un astfel de serviciu nu necesită achitarea unui avans. Motivele pentru închirierea unei mașini pe termen lung sunt:

  • Deplasări în străinătate;
  • Mașina personală este în service;
  • Achiziționarea unei mașini proprii este momentan imposibilă etc.

Desigur, cum și la serviciile de rent a car pe termen scurt vei avea avantaje, beneficiile pentru închirierea unui autovehicul pe o perioadă îndelungată de timp vor fi mai impunătoare.

Costurile lunare sunt fixe în cazul mașinilor închiriate

Înainte de a conduce mașina, va trebui să semnezi un contract de închirieri auto pe termen lung. Prin urmare, pe toată durata contractului, costul lunar al mașinii va fi constant și mereu previzibil.

Prin urmare, poți să îți planifici bugetul până la ultimul detaliu. Nu vei fi întâmpinat de surprize din punct de vedere financiar. În plata lunară sunt incluse:

  • Impozitele;
  • Asigurările;
  • Rovinietele/taxele conexe;
  • Reviziile periodice;
  • Inspecțiile ITP.

Te vei lipsi de grija asigurărilor, a taxelor și a impozitelor

După cum am menționat în rândurile anterioare, costul lunar va fi unul fix, care va acoperi până și taxele, impozitele și asigurarea pentru autovehiculul închiriat.

Față de o mașină proprie, unde tu ești responsabil pentru toate acestea, o mașină închiriată pe termen lung te va lipsi de toată birocrația. Firma cu care ai semnat contractul se va ocupa de toate acestea.

În funcție de compania cu care alegi să lucrezi, poți beneficia atât de asigurări RCA, cât și de CASCO.

 

Mentenanța mașinii este achitată de către firmă

Printre cele mai menționate avantaje ale rent a car Bucuresti pe termen lung este mentenanța completă a mașinii fără costuri suplimentare. Inspecțiile periodice și reparațiile vor fi incluse în preț.

Se poate întâmpla ca mașina pe care ai închiriat-o să aibă nevoie de mentenanță. Serviciile rent a car îți vor oferi un autovehicul la schimb, fără costuri suplimentare.

Cu siguranță știi câtă bătaie de cap poate fi în timpul trecerii în sezonul rece sau cel fierbinte. Vei avea nevoie de anvelope de iarnă  sau de vară, în funcție de anotimp.

Dacă alegi să îți închiriezi o mașină pe termen lung, schimbarea anvelopelor și costurile aferente vor fi suportate de către firmă. Ai posibilitatea să economisești timp și bani.

Vei avea de unde alege

Majoritatea companiilor de rent a car vor avea o gamă diversificată de mașini. Fiecare autovehicul este prezent pentru nevoile clienților. Prin urmare, dacă ai nevoie de o mașină mică sau mare, de oraș sau de transport, vei avea de unde alege.

În procesul achiziționării propriei mașini, alegerile îți vor fi limitate în funcție de buget. În cazul serviciilor de rent a car, alegerea îți va fi influențată strict de dorințele și preferințele pe care le ai în materie de mașini.