De joi, 17 septembrie, încep înscrierile în Programul "Femeia manager"
Potrivit unui anunț recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, antreprenoarele care se înscriu în Programul Femeia manager pot obține până la 50.000 de lei pentru implementarea propriei afaceri.
Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii are ca obiectiv, potrivit Ordinului MEIMMMA nr. 962/2015, "stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanțare, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanțare, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și al prejudecăților existente la nivel local". Pot beneficia de ajutor financiar nerambursabil microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau întreprinderile individuale conduse de femei, cu o vechime de maxim 3 ani de la înscrierea în Registrul Comerţului. Acestea vor trebui: să fie organizate în baza Legii nr. 31/1990 sau în baza OUG nr. 6/2011 și să se încadreze în categoria microintreprinderilor, respectiv să fie persoane fizice autorizate ori intreprinderi individuale; să aibă cel mult trei ani de la înregistrarea la Oficiul Registrului Comerțului la data deschiderii aplicației de înscriere online în Program; cel puțin unul dintre asociați să fie femeie și să dețină minimum 50% din părțile sociale ale societății (în cazul microintreprinderilor) sau reprezentantul persoanei fizice autorizate/al întreprinderii individuale să fie femeie; codul CAEN pentru care se solicită finanțarea să fie eligibil și autorizat la momentul înscrierii online; să aibă îndeplinite obligațiile exigibile de plată a taxelor și impozitelor către bugetul general consolidat și bugetele locale; să nu aibă datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru; să aibă sediul, să fie înregistrate și să își desfășoare activitatea pe teritoriul României; să nu fie în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității.
De asemenea: ajutorul de minimis acordat prin Programul Femeia manager să nu trebuie să depășească plafonul de 200.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare pentru o intreprindere unică și, respectiv, 100.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare pentru beneficiarii care desfășoară activități de transport de mărfuri în contul terților sau contra-cost; să obțină cel puțin 60 puncte în urma completării online a planului de afaceri. Persoanele interesate să-și înscrie planurile de afaceri în Programul Femeia manager o vor putea face doar online, în perioada 17 septembrie (ora 10:00) - 21 septembrie (ora 20:00), pe site-ul http://www.aippimm.ro/. Schema de minimis este valabilă pentru toate regiunile țării și în acest an dispune de un buget de un milion de lei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.