Înregistrarea micilor producători de lactate
Deţinătorii de animale din sectorul gospodăriilor populaţiei, care organizeaza stâni, au obligaţia de a se înregistra la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) de care aparţin.
Astfel, potrivit legii, producătorii sunt obligaţi să depună la DSVSA următoarele documente: o cerere scrisă în care sunt precizate: denumirea şi adresa unităţii; activitatea desfăşurată; tipurile şi cantităţile de produse supuse vânzării cu amănuntul; locurile de vânzare cu amănuntul a produselor obţinute în unitatea proprie; copii după actul de identitate al producătorului; fişa de sănătate pentru animale; carnetul de sănatate sau fişa de aptitudini a producătorului sau a membrilor familiei acestuia; copia certificatului de producător eliberat de primărie, vizată de asociaţiile profesionale şi/sau de medicul veterinar zonal însoţit de nota de constatare a medicului veterinar zonal. Pentru valorificarea produselor în pieţele agroalimentare, micii producători trebuie să aibă asupra lor următoarele documente: documentul de înregistrare sanitară veterinară eliberat de DSVSA judeţeană; actul de identitate al producătorului sau actelor de identitate ale membrilor familiei acestuia; carnetul de sănatate sau fişa de aptitudini a producătorului sau a membrilor familiei acestuia; carnetul de producător; fişa de sănătate pentru animale; eticheta produsului prezentat spre desfacere. În plus, producătorii individuali vor purta în timpul desfacerii produselor lactate, în mod obligatoriu, echipament de protecţie corespunzător, curat, de culoare albă, compus din halat, şorţ şi bonetă care să acopere tot părul.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.