Tratamente fitosanitare în pomicultură
Direcţia pentru Agricultură Bihor informează că tratamentele chimice în perioada repausului vegetativ se aplică în ferestrele calde ale iernii, când conditiile metoerologice o permit (temperatura este peste 4-5oC, fără vânt şi precipitaţii de orice fel) până la intrarea în vegetaţie a pomilor(înaintea umflării mugurilor).
La aplicarea tratamentelor scoarţa pomilor trebuie să fie uscată, să nu fie acoperită de gheţă, zăpadă, chiciură şi pomii să nu fie porniţi în vegetaţie. Tratamentelor din perioada repausului vegetativ au ca scop reducerea rezervei biologice a bolilor şi dăunătorilor, care în această perioadă se întâlnesc în deferite stadii de iernare pe ramuri, în crăpăturile scoarţei, în solzii mugurilor. Aceste tratamente se fac prin îmbăierea totală a pomilor. După stropirea albastră, care s-a realizat cu sulfat de cupru (în vederea reducerii rezervei de boli), urmează tratamentul cu insecticide care au în compoziţia lor uleiuri minerale (în vederea combaterii daunatorilor).
Totodată, Laboratorul de Prognoză, Diagnoză, Avertizare Oradea comunică tratamentul II de iarnă, la pomii fructiferi, în vederea reducerii rezervei biologice. Efectuarea tratamentului se face folosind unul din produsele: CONFIDOR OIL SC 004 - 1,5 % ; NUPRID OIL 004 CE - 1,5 %. Se combat păduchele din San Jose, ouă hibernante de păianjeni şi afide. Totodată, cuiburile de omizi se vor tăia şi arde. Tratamentul se va efectua la temperaturi de peste 4şC., cu respectarea normelor de tehnica securităţii muncii, protecţia animalelor şi a mediului înconjurător.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.