Pe strada Boda Oszkár din cartierul Grigorescu lucrările de modernizare sunt în curs de finalizare, după ce în cursul zilei de marţi, 1 august, constructorul a turnat stratul de legătură.

„Lucrările pe această stradă au început în primăvara acestui an, iar în primă fază au fost executate lucrări la rețeaua de canalizare pluvială, după care au avut loc lucrările de decopertare în vederea așternerii stratului de fundare. Strada modernizată, de o lungime de 255 de metri și o lățime de 6 metri, are trotuare pe ambele laturi, iar colectarea apelor pe suprafața părților carosabile și a trotuarelor este asigurată de pantele transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate. Spațiul verde realizat pe această stradă este de 265 mp”, precizează Primăria Oradea.

Având în vedere faptul că marţi s-a turnat stratul de legătură, urmează să fie montate indicatoarele și să se traseze marcajele rutiere.

Valoarea lucrărilor este de 650.263,82 de lei (fără TVA), iar executantul lucrărilor este Global Industrial.

În prezent, în cartierul Grigorescu sunt în curs de modernizare mai multe străzi, care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023. Este vorba despre străzile Vasile Stroescu, Corneliu Zdrehuș, Jurcsak Tibor, Jean Săndulescu, Mircea Zaciu, Fabian Imre, Dumitru Chirilă, Iosif Pervain, Alexandru Pele și Mihail G. Samarineanu.