Lucrările de regenerare urbană în cartierul Rogerius continuă, municipalitatea orădeană amenajând locuri de parcare în locul garajelor demolate.  

„Peste 150 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate, în această perioadă, în cartierul Rogerius, pe amplasamente pe care au fost edificate garaje. Acestea au fost supuse reamenajării prin realizarea de alei de acces și locuri de parcare de domiciliu pentru locuitorii din zonă, inclusiv pentru cei care au deținut garaje. Este vorba despre străzile Aleea Rogerius, Aleea Sulfinei și Spartacus”, a anunţat Primăria Oradea.

Parcările aflate pe terenuri publice pot fi utilizate de oricine în intervalul orar 8.00-16.00, chiar dacă sunt atribuite ca parcări de domiciliu. Municipalitatea are în vedere eliberarea treptată a tuturor terenurilor publice pe care sunt edificate garaje.

Până la sfârșitul lunii aprilie urmează să fie desființate alte 53 de garaje aflate pe terenul municipiului Oradea/statului român, urmând ca după eliberarea terenului acestea să fie amenajate, delimitate și numerotate, respectiv să fie atribuite prin asociațiile de proprietari.

Majoritatea utilizatorilor de garaje care au fost notificați de către municipalitate cu privire la desființarea garajelor și reamenajarea zonei au colaborat, contribuind astfel la grăbirea finalizării acestor parcări.