Aflată până acum la strat de piatră spartă, strada Drumul Hotarului din Cartierul Episcopia se află în proces de modernizare, în aceste zile începând turnarea stratului de legătură de mixtură asfaltică.

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a demarat, în luna februarie, lucrările de modernizare a străzii Drumul Hotarului, termenul de execuție fiind de 4 luni.

În cadrul lucrărilor se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, consolidarea rampelor, amenajare trotuare și accese la proprietăți și amenajare zone verzi pe fiecare stradă. În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului.

„Așa cum am făcut și în ultimii ani, continuăm să asfaltăm cât mai multe străzi din municipiul Oradea. Este a patra stradă din Cartierul Episcopia care a ajuns la nivelul de asfaltare în ultimele luni. Urmează să fie asfaltate și alte străzi din acest cartier în perioada următoare”, a precizat Marcel Dragoș, viceprimarul municipiului Oradea.

Lungimea drumului proiectat este de 810 metri, iar lucrările sunt executate de către Porr Construct, proiectantul fiind Someș-Top-Grup, urmând să fie finalizate până în data de 30 iunie. Valoarea contractului de lucrări este de 3.075.657 lei cu TVA.