Lucrările de construcție a pasajului subteran la intersecția Bulevardului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu vor începe la sfârșitul acestei săptămâni. Pe perioada lucrărilor, circulația tramvaielor va fi suspendată, transportul călătorilor urmând să fie asigurat de autobuze.

 

Bulevardul Decebal va fi blocat în perioada vacanței de vară din cauza lucrărilor la coridorul de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor.

„Am programat începerea lucrărilor la acest pasaj în a doua jumătate a lunii iunie, ca să ne corelăm cu vacanța de vară a elevilor, când circulația rutieră este mai redusă, urmând ca circulația să fie reluată pe Bulevardul Decebal în preajma începerii noului an școlar”, a spus primarul Florin Birta.

În perioada lucrărilor, circulația rutieră se va modifica în zonă.

De sâmbătă, 22 iunie, Bulevardul Decebal se închide total pe tronsonul dintre intersecția cu strada Simion Bărnuțiu (OMV) și intersecția cu Piața Cazărmii (Socar). La intersecția străzilor B-dul Decebal – str. Simion Bărnuțiu – W. Shakespeare se va amenaja un sens giratoriu. Str. W. Shakespeare se închide pe tronsonul cuprins între Bosh Service și str. Constantin Brâncoveanu. Strada Constantin Brâncoveanu se transformă în stradă cu dublu sens. Principala arteră pentru a ajunge în centrul orașului va fi din sensul giratoriu provizoriu de la OMV, de la intersecția străzilor Decebal – S. Bărnuțiu – W. Shakespeare, pe str. Simion Bărnuțiu, cu prioritate pe str. Sulyok Istvan în ambele sensuri. Str. T. Vladimirescu se închide între intersecția Sulyok Istvan și blocurile ARED de lângă magazinul Lidl, cu excepția riveranilor. Accesul din str. Roșiorilor pe str. T. Vladimirescu se închide. De asemenea, intersecția de dinaintea intrării pe Podul Decebal (zona Vandana) va fi transformată într-o mare girație. Astfel, șoferii care vin dinspre Rogerius vor avea posibilitatea să intre pe pod. Totodată, vor putea să evite zona șantierului, mergând spre centru pe strada Sfântul Apostol Andrei, paralel cu malul Crișului Repede până la Podul Centenarului. Strada Principatele Unite se transformă în stradă cu dublu sens între intersecția cu strada Plevnei și clădirea Primăriei. La intersecția străzilor T. Vladimirescu și Principatelor Unite, lângă clădirea Primăriei, va fi amenajat un al treilea sens giratoriu. Pe str. Duiliu Zamfirescu se transformă sensul actual al circulației.

Lucrarea „Coridor de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor” este  una dintre cele mai importante lucrări efectuate de municipalitate, care presupune realizarea unui pasaj subteran la intersecția dintre B-dul Decebal și strada Tudor Vladimirescu, lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație, un pasaj subteran la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, asigurarea a patru benzi de circulație pe strada Lăpușului, respectiv un pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor peste drumul de centură (strada Ovid Densusianu) și calea ferată.

Pasajul rutier va trece pe sub B-dul Decebal spre direcția Tudor Vladimirescu. În cadrul aceleiași lucrări va fi rezolvată și traversarea pietonilor, care vor trece prin pasajul subteran pietonal pe sub B-dul Decebal, prevăzut cu bretele de acces și ieșire.

Prin lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație și executarea pasajului denivelat la intersecția cu Bulevardul Decebal, va fi descongestionat traficul în zonă și va fi sporită siguranța circulației rutiere.