Până la expirarea termenului limită, nouă firme și asocieri au depus oferte pentru proiectarea și execuția Inelului rutier metropolitan. Lucrarea a fost împărţită în două tronsoane: primul între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix, iar cel de-al doilea de la viaduct până la Oşorhei.

 

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va ocoli municipiul Oradea prin partea de sud. Lucrările au fost licitate pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum pornește de la acest viaduct și ajunge în Orșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că nouă firme și asocieri de firme unice au depus oferte pentru realizarea acestui proiect (aceeași firmă sau asociere de firme a depus oferte ori pentru un lot, ori pentru amândouă).

Astfel, pentru lotul 1 au fost depuse oferte de la: Dumexim; Construcții Erbașu; Porr Construct; Dimex-2000 Company (Lider), Mirghis & Mayer, Proiect-Construct Regiunea Transilvania; SSAB-AG (Lider), Hystrostroy AD, Perfect Consult Europe; Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Inșaat Ticaret Anonim Sirketi, Trameco; Asfamixt (Lider), Dacia Faber, OPR Asfalt. Pentru lotul 2 au fost depuse oferte de la: Construcții Erbașu; Porr Construct; Dimex-2000 Company (Lider), Mirghis & Mayer, Proiect-Construct Regiunea Transilvania; SSAB-AG (Lider), Hystrostroy AD, Perfect Consult Europe; OPR Asfalt (Lider), Dacia Faber, Asfamixt.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 196.753.661,05 și 216.429.027,16 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 24 de luni, din care 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 18 luni pentru execuție. 

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.