O nouă pistă de bicicletă va fi finalizată, în Oradea, la începutul lunii aprilie. Aceasta va face legătura între pista de la Sala Polivalentă și cea care va duce spre Piața 100, dar și spre pista existentă de pe strada Universității. Totodată, va fi legată de pista de pe Malul Peța, din dreptul străzii Blajovici.

„Noua pistă are o lungime de aproximativ 500 de metri și o lățime de 1,5 metri. Este vorba despre o suprafață asfaltată, delimitată de trotuar prin marcaj. Totodată, șanțul existent de pe strada Islazului se va intuba pe o lungime de 240 de metri. Prin realizarea acestor piste Primăria Oradea vrea să susţină şi să promoveze mersul cu bicicletă în oraș. La nivelul municipiului sunt amenajați aproximativ 50 de kilometri de pistă de biciclete, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene”, menţionează Primăria Oradea.

Lucrările au început la mijlocul lunii martie și au ca termen de execuție data de 6 aprilie. Acestea sunt realizate de firma Drumuri Bihor în cadrul contractului cadru de întreţinere şi reparaţii străzi, lot 2 mal stâng, încheiat cu Primăria Oradea.

Municipalitatea anunţă, totodată, că în perioada următoare va fi inaugurată și noua sală polivalentă de sport, care a fost ridicată pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping. Construcția are cu o capacitate de 5.000 de locuri.