În şedinţa Consiliului Local Oradea de joi, 28 septembrie, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a unui spaţiu public în vecinătatea podului Dacia, la intersecția bulevardului gen. Gh. Magheru cu Aleea Ștrandului.

Prin proiect se propune crearea unui spațiu public autentic care să graviteze în jurul compoziției sculpturale ce întruchipează bustul compozitorului român George Enescu. Amplasamentul în suprafață totală de 766 mp va primi numele Rapsodia.

Astfel, se propune demolarea împrejmuirii existente din beton din partea de sud a amplasamentului și realizarea unei împrejmuiri din oțel zincat, refacerea scărilor existente cu îmbrăcăminte din pavaj cu piatră naturală; îmbunătățirea accesului pietonal prin reorganizarea aleilor și crearea unei piațete, care vor fi pavate cu piatră naturală;  amenajarea spațiului verde prin compoziții peisajere care vor reprezenta aproximativ 67% din suprafața totală, în care predomină mixurile de plante perene, iar pe porțiuni mici, amestecuri de flori de câmp și zone înierbate; păstrarea celor 3 arbori maturi existenți pe amplasament și completarea fondului dendrologic prin plantarea unui număr de 36 arbori din specii autohtone și aclimatizate, instalarea de mobilier urban: bănci, coșuri pentru deșeuri, leagăne tip balansoar amplasate pe aleea sudică; realizarea unui sistem de irigații.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 3 luni, cu o valoare totală al investiției de  1.287.812,25 lei inclusiv TVA.