Primăria Oradea a predat amplasamentul de pe str. Leonardo da Vinci, în vederea începerii lucrărilor de amenajare a unei parcări menite să suplinească locurile dezafectate cu ocazia reabilitării Bulevardului Nufărul-Cantemir.

Anterior, clădirile situate pe acest amplasament au fost dezafectate, amplasamentul fiind apoi curățat de moloz.

„În acest moment se lucrează la terasamente. Astfel, cele 51 de locuri nou create vor suplini locurile dezafectate cu ocazia reabilitării Bulevardului Nufărul - Cantemir. Zona propusă spre modernizare și regenerare urbană este mărginită de străzile Liszt Ferencz și Leonardo da Vinci, având o suprafață totală de 1.588 mp, din care 191 mp sunt destinați amenajării trotuarului, 1.290 zonei carosabile și 49 mp amplasării rigolelor. Fiecare loc de parcare va avea o lățime de 2,5 m și o lungime de 5 m”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va realiza printr-o rețea de canalizare prevăzută cu guri de scurgere.

Lucrările sunt executate la intersecția străzilor Leonardo da Vinci și Liszt Ferencz, în cadrul programului de „Regenerare urbană - spații verzi, accese rutiere și spații de parcare în perimetrul str. Nufărului - str. Nojoridului - str. Leonardo da Vinci - str. Ciheiului”, fiind executate de Asfamixt (executant) și Edildrum Construct (proiectant), prețul contractului fiind de 3.266.921 (fără TVA). Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este începutul lunii iulie.

„În proximitatea zonei, respectiv în spatele blocului de pe Gh. Asachi au mai fost amenajate în primăvara anului trecut 80 de locuri de parcare. Urmează amenajarea a altor două parcări în zona Grădina de fragi, cu un total de cca 180 de locuri", a completat viceprimarul Marcel Dragoș.