Lucrările derulate la Parcarea subterană de pe str. Independenței, malul stâng al Crișului Repede, se apropie de final. Miercuri a fost turnat ultimul planşeu pe partea dinspre Sinagogă, după ce zilele trecute a fost finalizată structura de rezistență a parcării.

Odată cu turnarea acestui planșeu a fost realizată ultima fază a infrastructurii parcării. „În paralel, în cele trei niveluri subterane, se lucrează la celelalte amenajări necesare: instalații electrice, lifturi, instalații de exhaustare a gazelor,  finisarea locurilor de parcare, precum și toate celelalte intervenții care să facă parcarea funcțională în scurt timp”, precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

„Parcarea de pe strada Independenței este o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Este prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România pe albia unui râu, de aici și ampla complexitate tehnologică a construcției”, a menționat purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz.

Reamintim că lucrările de construcție a parcării subterane de pe strada Independenței au început în anul 2015. Inițial, contractul de execuție a fost în valoare de 24 milioane lei. Ulterior, au fost aduse modificări la proiect, cu o nouă soluție tehnică astfel încât parcarea să nu fie inundată. Astfel, lucrările au fost din nou licitate, valoarea totală a contractului de lucrări fiind 35.955.337 lei.