Perioada de depunere a ofertelor pentru dotări la Campusul Școlar pentru Învățământ Dual din Oradea s-a încheiat. Licitația este împărțită în două loturi, pentru ambele fiind depuse oferte de către un singur operator economic.

 

Valoarea totală estimată a proiectului este de aproape 4,9 milioane de lei, din care: lotul 1 – mobilier, în valoare de aproape 2,48 milioane lei și lotul 2 – echipamente, în valoare de puțin peste 2,4 milioane lei. Urmează evaluarea tehnică și financiară a ofertelor societății Saramob Design.

Campus Oradea se adresează elevilor care au terminat anul acesta clasa a VIII-a și au început luna trecută liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului. Domeniile care vor putea fi studiate sunt mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

Campusul cuprinde 8 corpuri de clădire în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport.

Proiectul are o valoare totală de puțin peste 146 de milioane de lei, echivalentul a peste 29 de milioane de euro. Din această sumă, 98 de milioane de lei (19,7 milioane de euro) reprezintă valoarea aprobată din PNRR, iar restul de puțin peste 48 de milioane de lei (9,6 milioane de euro) este contribuția Consiliului Județean Bihor.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Campusul școlar pentru învățământ dual, aflat în construcție, este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de către Consiliul Județean Bihor. În vederea realizării lui s-a format un consorțiu din 18 membri.