Până la expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru etapa a III-a a reabilitării sistemului de termoficare al municipiului, o singură asociere s-a arătat interesată, însă doar de execuţia primului lot - rețele și mini-puncte termice. În ceea ce priveşte al doilea lot - puncte termice, procedura a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Miercuri, 14 iulie, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente investiției „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa III”. Investiţia a fost împărţită în două loturi: lotul I vizează rețele și mini-puncte termice și lotul II - puncte termice.

„După două proceduri nefinalizate, una din lipsă de ofertanți, alta anulată, acum există un ofertant pentru Lotul I, urmând să aibă loc procedura de evaluare a ofertei. În final, de acest proiect important vor beneficia 66.409 consumatori casnici și 1.981 consumatori non-casnici, din care 1.799 companii comerciale și 182 instituții publice din Oradea, printre care școli, grădinițe, spitale, sediile unor autorități publice locale. Astfel, prin această investiție, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, alături de 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară. De menționat că proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 minipuncte termice”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea totală estimată pentru cele două loturi (Lotul I și Lotul II) a fost de 157.641.992,62 lei (fără TVA).

Conform declarației de participare postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) aferente lotului I - Rețele și mini-puncte termice (valoare estimată 108.043.983,37 lei fără TVA), a depus ofertă asocierea formată din Igna Construct - lider de asociere, Avril - asociat 1, Crito Prod - asociat 2 şi Mecatron - asociat 3.

În ceea ce priveşte lotul II - Puncte termice, cu o valoare estimată 49.598.009,25 lei (fără TVA), procedura s-a anulat administrativ din lipsă de ofertanți. Urmează ca licitația să fie reluată.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa III” a fost semnat în noiembrie 2019, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020 (POIM) și are o valoare de 133,97 milioane lei (din care 113,87 milioane lei fonduri europene).